For 35 år siden åbnedes dørene hos Tortilla Flats på Dæmningen 44 i Vejle. Den mexicanske restaurant er stadig den dag i dag drevet af samme familie, hvor næste generation så småt er ved at overtage driften.
“Mine forældre har drevet restauranten siden 1987. Det er deres ‘hjerteprojekt’...”, fortæller sønnen, den 29-årige Don Spanfelner.
“Vi har allerede taget første skridt i retningen af et generationsskifte, som udgør en stor del af vores 3-5 årige overgangsperiode. Næste etape bliver i år - og vi fastholder fokus på den nye generation hos både ansatte og gæster”, forklarer Don og uddyber, at generationsskiftet beror på såvel nytænkning og nytolkninger af grundværdierne, som på bæredygtigheden og fastholdelse af en vis originalitet.
Foto: Privat // Hamburguesa og Modelo - det´et sæt, lyder det fra Tortilla Flats i Vejle.
Efterspørgslen på flere plantebaserede retter og mad stiger, og restaurantens gæster vil derfor med tiden blive mødt af et større og bredere udvalg på menukortet.
“Det er derfor, jeg mener, at det inkluderer os alle - ansatte som besøgende gæster. Vi skal finde den gyldne middelvej uden at gå på kompromis - og uden at gå væk fra konceptet”, understreger en meget bevidst Don, der allerede fra barns ben fik branchen ind med modermælken.
“Min storebror og jeg gik altid ned i restauranten efter skole. Vi hjalp med at skifte stearinlys på bordene, ga´ en hånd med i opvasken eller køkkenet, men personligt har jeg aldrig selv haft tanken om at skulle bestyre restauranten - jeg har dog altid gerne villet arbejde med mennesker”, lyder det ærligt fra familiens nye restaurantchef, der ser sig selv i rollen som ‘blæksprutten’, som udover at bestyre restauranten, også varetager driften med primær fokus på administration.
Foto: Privat // På menukortet hos Tortilla Flats i Vejle finder du blandt andet ovngratinerede majs-chips med tomatsalsa, cheddarost og creme fraiche. I den korte og mere kendte version: nachos. En spise, som har fundet plads i hverdagen hos rigtig mange mennesker verden over. Også i Danmark.
I en branche, hvor det gennemsnitlige ansættelsesforhold er 3 måneder, er det hos Tortilla Flats i Vejle nærmere 3 år. Flere af de ansatte har endda kunnet fejre 10 års jubilæum på stedet. Personalestaben tæller 28 ansatte med mange forskellige nationaliteter bag sig.
Der tales omtrent 10 forskellige sprog i restauranten og det kan på bedste vis sammenlignes med mangfoldigheden, der gør sig gældende, når man lader sig friste ved en gennemgang af det appetitvækkende menukort: samtlige verdenshjørner, religioner og politiske overbevisninger har været repræsenteret i den vejlensiske restaurant, som siden starten af 90´erne har været en selvstændig forretning.
“Diversitet i harmoni”, siger Tortilla Flats-familien. Og her herskes ingen tvivl om, hvorvidt deres hjerter banker for kærligheden til mad og oplevelser.
Foto: Privat // Hos Tortilla Flats i Vejle mødes kunderne af et smilende og serviceminded personale.
Dons storebror, der er bosat i Columbia med kone og børn, er familiens og restaurantens visionære formidler. Hele familien ‘mødes’ på Skype til et ugentligt familieråd, og på den måde er Dons storebror, Patrick, med i familiens foretagende i Danmark.
“Med dén verden vi lever i, er det vigtigt med adspredelse - også når det gælder kommende investeringer”, lyder Dons forklaring.
Broderens rolle er at være på udkig efter investeringsmuligheder, såsom de boligprojekter han i forvejen er involveret i, i det nordvestlige Sydamerika.
Foto: Privat // Nyd én af de mange lækre og farverige cocktails, som også er at finde på menukortet hos Tortilla Flats.
Tortilla Flats er altså meget mere end bare en mexikansk restaurant, der langer nachos, quesadillas og andre smagfulde, internationale specialiteter over disken.
Tanker, overvejelser og aktive handlinger i forbindelse med generationsskiftet, har ikke mindst sat bæredygtigheden højt på listen:
“Det handler om at inkludere gæsterne - at oplyse dem om ændringer og praktiske tiltag på en diskret måde, samtidig med at vi tilgodeser serviceelementet og giver dem de bedste vilkår for en hyggelig aften i restauranten”, konstaterer Don, inden han slutter:
"Vi har tillige bakket op om mange lokale og velgørende aktiviteter - i håb om at kunne gøre en forskel".
Tortilla Flats i Vejle støtter et udvalg af byens kunstnere, handicapidræt, frivilligt arbejde og regnskovsindianerne.
Familier med Kræftramte Børn har ligeledes modtaget midler fra den mexicanske, selvejende restaurant.
Foto: Privat // I den mexicanske restaurant på Dæmningen 44 er der plads til alle sultne gæster - små som store.
Bestil bord på Tortilla Flats - og nyd et lækkert og veltilberedt måltid mad.
Alle gæster bydes varmt velkommen i den mexicanske restaurant - til hverdagshygge, en romantisk aften for to, festlige eller forretningsmæssige begivenheder.
Foto: Privat // Tortilla Flats i Vejle - også kaldet 'Flatten' - tilbyder naturligvis take-away. Ring og bestil din mad, så er den pakket og klar, når du kommer.