Centrene i fitnesskæden LOOP Fitness er ikke som de andre store drenge på markedet. Konceptet er både enkelt, nemt og hurtigt, men også fleksibelt og inkluderende:
I en cirkel står 16 maskiner, med vejledning fra instruktører kommer medlemmerne hele vejen rundt - 24 minutter og så er hele kroppen trænet igennem - med cardio- og muskeltræning.
Alle fra nybegyndere til øvede kan være med, og cirkeltræningen kan nemt skræddersyes den enkelte i forhold til intensitet og belastning.
Sundhed og effektivitet synes at være nøgleord for LOOP Fitness, som: “...ikke går op i selfies, spejle eller vaskebræt. De tilbyder en nem og hurtig træning i omgivelser, hvor du kan være dig selv”.
Det var denne blanding af selvstændighed, men også åbenhed over for forskellige mennesker med vidt forskellige træningsbehov, der tiltalte Betina Frandsen ved LOOP Fitness.
Ville prøve noget andet
Det tiltalte hende faktisk så meget, at hun i oktober 2015 blev en del af franchisen, da hun flyttede fra sit daværende hjem i Århus for at åbne LOOP Fitness i Vejle.
“Jeg kommer fra jobs, hvor jeg har arbejdet rigtig meget for andre, og jeg ville hellere arbejde meget for mig selv. Min baggrund er inden for sundhed og træning, så tanken om at drive mit eget center var ret nærliggende, samtidig var der også en masse fordele ved at blive en del af et franchise-koncept. Der var allerede styr på konceptet, marketingskampagner, indkøbsaftaler osv. Og så er det bare altid sværere at starte en virksomhed op med sit eget ansigt i en by, hvor man ikke selv kommer fra,” forklarer hun.
Foto: LOOP Fitness Vejle // Træningen i LOOP Fitness foregår i en cirkel af maskiner, hvor man skifter til ny maskine efter et vist antal minutter.
Et godt lokalt netværk
Betina, der oprindeligt er fra Sjælland, men har boet i Århus i en årrække, har siden flytningen til Vejle gjort meget for at komme med i forskellige netværk og få nære forbindelser til lokalmiljøet.
Arbejdet med at indgå aktivt i byen er selvfølgelig personligt motiveret, men Betina anerkender også, hvor vigtigt et godt lokalt fællesskab er for ens forretning.
“Jeg går op i sundhed og i at kunne hjælpe folk, men jeg går også op i at have en sund forretning, og der hjælper det bare enormt meget, at man er en integreret del af der, hvor man bor og driver sin virksomhed fra,” påpeger hun
Folk vender lige så stille tilbage efter genåbningen
Siden åbningen er det da også gået over stok og sten for LOOP Fitness Vejle, der nåede sit højdepunkt i medlemmer i 2019.
Coronakrisen var dog, som det har været for hele fitnessbranchen, et stort slag, men ifølge Betina er tilslutningen langsomt ved at finde et normalt niveau igen efter genåbningen.
“Der går noget tid, før medlemmerne, som vi har mistet, kommer igen, men de skal nok komme. Det er også som om, at mange har fået øjnene op for alternative træningsmetoder, der gør, at de ikke bare strømmer tilbage i centrene. Når det er sagt, kommer medlemmerne også til os og siger, at det bare ikke giver det samme at træne derhjemme. Vores arbejde går jo ud på at give medlemmerne den bedste start på deres træning, men også at facilitere en dynamisk og afvekslende træning - og det er simpelthen meget nemmere, når man møder mennesker fysisk”, siger Betina.
Foto: LOOP Fitness Vejle // Betina Frandsen ved en maskine, som træner benene. Konceptet sørger for, at man får trænet hele kroppen på 24 minutter.
Lysten til at hjælpe andre
Betina tror fortsat på styrken af enkeltheden i kædens træningskoncept, men fortæller, at LOOP Fitness tilbyder hold, hvor professionelle sundhedskonsulenter er tilknyttede.
Samtidig er kæden ret langt i den grønne omstilling og bestræber sig på at gøre endnu mere i fremtiden.
Det store imagemæssige trækplaster er imidlertid kædens engagement i folkesundheden og tætte samarbejde med en række landsdækkende organisationer, herunder Ældresagen, Diabetesforeningen, Hjerteforeningen og Julemærkefonden.
Samtidig er LOOP også investeret i de lokalmiljøer, hvor centrene findes, gennem samarbejder med lokale erhvervsdrivende. Med samarbejdspartnerne bliver der afholdt arrangementer, foredrag, konkurrencer osv., hvor der sættes fokus på sundhed og engagerer medlemmerne i stærke sociale fællesskaber, der kredser om træningen.
Betina forklarer, at netop lysten til at hjælpe folk, der virkelig har brug for det, også var en stor motivation for hende i forhold til at blive en del af LOOP Fitness.
“Det, der driver mig, er at jeg kan gøre noget for andre mennesker. Træning skal ikke være besværligt eller en sur pligt, men det skal samtidig kunne ses på ens sundhed, og i LOOP Fitness Vejle tilbyder vi et aktivt fællesskab - en LOOP-familie, som ALLE kan gå ind i”, afslutter hun.
Se mere til LOOP Fitness Vejle på Facebook eller på deres hjemmeside.