Vejle Ildsjæl: Skibet IFs formand - Peter Lærke Ravn

Profilbillede
dato

Peter Lærke Ravn har siden barnsben været en del af idrætsforeningen Skibet IF. Han er gået fra at spille fodbold som 5-årig til formand som 44-årig.

"Jeg har altid boet i Skibet. Jeg er nok det, de fleste vil kalde en landsbytosse."

Peter er en ægte ildsjæl. For den 44-årige familiefar fra byen Skibet, der ligger 4km vest for Vejle, er det ikke ualmindeligt at bruge over 20 timer om ugen på frivilligt arbejde i den lokale idrætsforening Skibet IF. 

"Hvis folk spejler sig i mig, så kan jeg godt forstå, at de ikke gider at være frivillige, men det er bare fordi, at jeg brænder virkelig for vores lokalområde, jeg kan virkelig godt lide at se ting ske."

På trods af, at der kun bor 2.460 mennesker i den lille by, så har foreningen omkring 1100 medlemmer fordelt ud på sportsgrene som fodbold, håndbold, badminton, gymnastik, floorball, og meget mere.

Men det er ikke kun sporten, som Peter engagerer sig i. Han er også organisatoren bag "Skibet Events" arrangementer som den årlige nytårskoncert, der finder sted den 15. januar. 

Født ind i foreningen

Peter startede i en alder af 5 år med at spille fodbold i foreningen. Så på den måde kan man sige, at han nærmest er født ind i foreningen. 

"Både min far og min mor har været aktive i foreningslivet i Skibet. Så for mig har det altid været fuldstændig naturligt, at man bakker op og engagerer sig i det," forklarer han.

I 2005 blev han selv bestyrelsesmedlem i Skibet IF, i 2013 besluttede han sig for at tage en pause. Men for få år siden tog han revanche, da han mente, at der var behov for nyt blod og energi i bestyrelsen. 

"Jeg ville forsøge at lægge retningen for udviklingen af idrætsforeningen. Ikke bare vores idrætsforening, men også hvordan vi får udviklet vores lokalliv og vores lokalsamfund, som vi værner meget om."

Peter (Højre) på en af Skibet IFs fodboldplæner.

Brænder for de frivillige

At være formand i idrætsforeningen lyder ikke til at være det rene bureaukrati. Peter havde nogle klare visioner for, hvordan han vil præge Skibet IF, før han fik posten. 

"Jeg gad godt sætte retningerne og prøve at lave så gode forhold som overhovedet muligt for frivillige. Det er det, der ligger mig allermest på sinde."

Peter fortæller endvidere, at de arbejder rigtigt meget med motivation og fortsætter:

"Vi arbejder også rigtigt meget med følelsen af, at det faktisk er at være en del af noget, som man selv kan være med til at skabe."

Fokusset på de frivillige ses også tydeligt, når han prioriterer dem højest i hans rangering af de vigtigste enheder af idrætsforeningen, som lyder:

  1. Frivillige
  2. Sponsorer
  3. Medlemmer

"Det jo noget, som nogen godt kan blive provokeret af, men hvis de to første ikke er på plads, så kan det være lige meget med nummer 3," forklarer han.

Ventelister på aktiviteter

Foreningen bruger på nuværende tidspunkt alt den plads, som de har til rådighed, det resulterer i ventelister på aktiviteter, da de ikke har rammerne til at rumme flere medlemmer.

Peter og resten af bestyrelsen kæmper en brag kamp for at få tildelt nogle flere penge fra kommunen. De søgte i år om fire millioner kroner fra kommunen, men de fik desværre nul. 

"Det er også noget, der kan få mig engageret, da jeg tænker 'det kan sgu ikke være rigtigt'."

Derfor har foreningen gang i flere former for indsamlinger heriblandt strømpe og hoodiesalg. 

"Vi gør alt, hvad vi kan for at tjene en masse penge lige nu. Så håber vi på at komme med i budget 23," uddyber Peter.

Lille by - stor sjæl

På trods af det lille indbyggertal sammenlignet med nabobyen Vejle, så kan Skibet altså noget særligt, hvis du spørger Peter.

"Vi har masser af tilbud i Vejle, idrætstilbud, fitness, etc. Men det er noget, hvor du kommer, og er der selv. Det vi kan, det er, at vi kan tilbyde et foreningsliv. Vi kan tilbyde et sammenhold."

Når Tour De France kommer til Vejle til juli regner Peter med at trække mange vejlensere til den lille by, da de arrangerer byfesten "Gul Byfest" over to dage. 

Kilde: Redaktionen