Det er stadig tabubelagt at søge hjælp til et alkoholproblem. Det gælder for både misbrugeren og de pårørende.
Ikke desto mindre er alkoholproblemer et udbredt problem. I Danmark er der 140.000 danskere, der er afhængige af alkohol, men kun 17.000 modtager behandling hvert år.
Næsten 600.000 danskere er lidt for ivrige med flasken: De drikker nemlig mere alkohol end anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen, og det kan lede til afhængighed.
Janne Skott Børgesen, der er leder af alkoholbehandlingen i Vejle Kommune, håber, at årets alkoholkampagne kan hjælpe til, at flere bryder tabuet og søger hjælp til deres alkoholproblem. Et alkoholproblem har nemlig vidtrækkende konsekvenser for alle, der er involveret:
“Selvom et så stort antal har et skadeligt alkoholforbrug, bliver alt for få behandlet. Det kan skyldes, at det fortsat er tabubelagt at begynde i behandling. I gennemsnit går der 11 år, før en person med et alkoholproblem søger hjælp. Det er alt for længe og har alt har store konsekvenser. Det gælder sundhedsmæssigt og økonomisk, men også for de familier, der bliver ramt. For børnene og for ægtefællen. Men også for den, der drikker så meget, at vedkommende risikerer at miste familie og job. Derfor er vigtigt at få hjælp i tide.”
Hvad enten man er afhængig af alkohol eller er pårørende til en, der har problemer med alkohol, kan man få hjælp på RusmiddelCenter Vejle, oplyser Janne Skott Børgesen.
Hvis du vil vide mere om behandlingstilbud, er du velkommen til at kontakte RusmiddelCenter Vejle på tlf. 76 81 90 00.