Anne Sofie Stjernholm stiller op for Socialdemokratiet

Anne Sofie Stjernholm stiller op for Socialdemokratiet til KV-21
Profilbillede
Peter Søndergaard

Blå bog

Anne Sofie Stjernholm er 38 år gammel og stiller op for partiet Socialdemokratiet.

Hendes fritidsinteresser består af sport og friluftsliv.

"At tage på små og store eventyr ud i naturen med familien er det allerbedste. Vores børn på 4 år og 7 år er så vilde med at komme på tur, at de også godt vil med ud at sove i frostvejr. Det betyder også meget for mig at få cyklet på arbejde indimellem, får en løbetur, lidt floorball i hallen eller en tur på yogamåtten derhjemme. Det er ikke så meget jeg når. Men lidt motion skal der til, for at jeg kan holde energien og humøret oppe.

Før vi fik børn var jeg også kystlivredder, og jeg har blandt andet været med som livredder ved Vejlefjord Svøm. Så ser jeg også altid frem til den årlige skiferie og den efterhånden traditionsrige mindst årlige tur til Slettestrand Feriecenter i Nordjylland sammen med familie og venner for at køre MTB. Det er også et paradis for børnene," sådan lyder det fra kandidaten, når hun snakker om sit fritidsliv.

Hun flyttede til kommunen i starten af 2016 fra Værløse, nuværende bor hun i Jelling. Hun er vokset op i Bryrup mellem Tørring og Silkeborg. Derudover har hun boet i Københavnsområdet i omkring 10 år for at studere og arbejde. 

Hvad betyder Vejle Kommune for dig?

"Den smukke natur, bedsteforældrene lige ved siden af og min arbejdsplads Naturstyrelsen i Randbøl er det vigtigste for mig. Men derudover er det skønt, at Jelling er en by, der tager imod tilflyttere med åbne arme og byen er fyldt med engagerede mennesker. Så her er masser af sportshold, kunst- og kulturbegivenheder, gode cafeer, en god skovlegeplads og meget mere."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?

"Jeg har brugt et par år som engageret forældre i børnehavebestyrelsen og i forældrekampen for bedre normeringer. For 2 år siden var vi så nogle forældre inde for at se byrådet behandle det kommende års budget. Jeg sad og kiggede rundt på meget få kvinder i byrådet (5 ud af 31) og endnu færre småbørnsforældre. Samtidig kunne jeg høre, hvor lidt det nuværende snævre blå flertal var klar over udfordringerne i daginstitutionerne, og hvor lidt det stod på spring for at gøre noget ved det. Det gik op for mig, at det ville kræve et nyt flertal, hvis ensidigt fokus på en lav skatteprocent skulle vendes til også at have fokus på helt nødvendige investeringer i børnene - vores fælles fremtid. (Vejle har landets 6. laveste og et gennemsnitligt indtægtsgrundlag)."

Hvad er dine politiske mærkesager?

"Jeg vil kæmpe for, at vi i Vejle kommune skal:

- Sikre børns trivsel i daginstitutioner, i dagplejen og i skolerne samt tilfører flere midler til området.

- Have øget fokus på vores fælles natur, miljø og klima.

- Gøre de politisk prioriteringer mere gennemsigtige."

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?

"At arbejde for, at vi får en langsigtet plan for at føre nogle af de midler tilbage til børneområdet, som er blevet ført væk derfra gennem mange år. Og at vi investere de penge klogt, så vi får mest mulig voksennærvær og mindre børnegrupper ud af dem til gavn for vores børn i skoler, i dagplejen og i daginstitutionerne.

Jeg er helt sikker på, at den investering betaler sig på den lange bane. For lige nu ser vi en stærk stigning i børn med behov for støtte og specialtilbud og i børn og unge med psykiske diagnoser eller dårligt mentalt helbred. Vi har med andre ord ikke råd til at lade være med at lave den investering hverken menneskeligt eller økonomisk."

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Redaktionen