Danskere i verden: Tag med til online bogcafé med Vejle Bibliotek

Foto: Vejle Bibliotekerne .
Profilbillede

Onsdag den 29. marts kan du tage med på en ekstraordinær rejse jorden rundt - ikke på 80 dage, men på knap tre kvarter - når fire engagerede formidlere - live og online fra hvert sit hjørne af Danmark - inspirerer med spændende titler om kendte, ukendte, fiktive og nulevende danskere, der er rejst ud i verden og sat tydelige spor.

Mød blandt andre journalisten, der tog til Liberia for at konfrontere en massemorder og de danske sygeplejersker på Korea-krigens hospitalsskib Jutlandia. Følg med ultraløberen, der som verdens første har løbet kloden rundt.

Rejs med den unge billedkunstner, der under første verdenskrig forlod trygge Åbenrå for at følge undervisning hos tidens dygtigste malere i de europæiske storbyer.

Og mærk frustrationerne, når geografen, botanikeren og dyrekonservatoren igen og igen kører fast i Saharas ørkensand i jagten på at studere ”det blå nomadefolk”, tuaregerne.

De fire engagerede formidlere du vil møde kommer fra Bornholms Folkebiblioteker, Odense Biblioteker og borgerservice, Brønderslev Bibliotek og Aalborg Bibliotekerne.

En del af mere

Landets biblioteker, DR, Det Danske Udvandrearkiv og stadsarkiverne sætter fra uge 10 til uge 16 fokus på nogle af de omkring 250.000 danskere, der i dag bor i udlandet, samt nogle af dem, der gennem tiden har sat markante aftryk rundt om i hele verden.

Fra missionærer, lykkeriddere og flugtkonger over forretningskvinder, forskere og fuskere til helt almindelige danskere, der bare blev træt af vejret under danske himmelstrøg.

Online bogcaféen livestreames via Teams

Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig.

Benyt linket nedenfor på dagen (OBS! Virker først, når arrangementet starter).

Gå til livestreaming af Online Bogcafé via Teams her.

Tid: Onsdag den 29. marts. Kl. 16:00 - 16:45

Pris: Gratis

Sted: Online via ovenstående link. 

Målgruppe: For voksne

Kilde: Vejle Bibliotekerne
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.