Data scientist til EU-projekt om sygdomsforebyggelse

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Onkologisk Afdeling, Sygehus Lillebælt, søger en data scientist med en videnskabelig profil og kompetencer og lyst til at arbejde med et 4-årigt EU-projekt

Fra 1. januar 2024 indtræder Sygehus Lillebælt, på vegne af Region Syddanmark, som partner i et stort europæisk projekt sammen med adskillige partnere fra de øvrige EU-lande. På Onkologisk Afdeling i Vejle søger vi derfor en data scientist, der i tæt samarbejde med de øvrige partnere og projektledere kan styre projektet sikkert i mål. Projektet forventes at løbe til ultimo 2027.

Projektets fokus er forebyggelse af kræft og en række andre ikke-smitsomme sygdomme. På Sygehus Lillebælt er kræft et dedikeret fokusområde og sammen med Syddansk Sundhedsinnovation, er vi udvalgt til at repræsentere Danmark i projektet. Vores bidrag er centreret omkring to arbejdspakker, der overordnet vedrører monitorering af risikofaktorer for udvikling af kræft og visse ikke-smitsomme sygdomme på både individ- og populationsniveau. Herudover er der enkelte pilotprojekter med fokus på individet. På Sygehus Lillebælt har vi, i disse dele af projektet, ansvaret for den samlede EU-indsats.

Enheden vil organisatorisk høre under Klinisk Forskningsenhed på Onkologisk Afdeling i Vejle. Aktuelle projekt er første skridt på vejen imod et udvidet internationalt forskningssamarbejde og det forventes at flere EU projekter med tiden kommer ind under samme enhed. Vi ønsker at Sygehus Lillebælt, via Onkologisk Afdeling, fremadrettet får en afgørende rolle i forhold til prioriteringer på EU niveau både i relation til vores sundhedsfaglige virke samt den tilhørende kliniske forskning.



Arbejdsfeltet
Som data scientist bliver du en del af den enhed, som har ansvaret for sygehusets rolle og for fremdriften i projektet i overensstemmelse med den indgåede aftale i tæt samarbejde med de øvrige partnere og interessenter, herunder bevillingsgiveren.

Du deltager aktivt i flere af projektets arbejdspakker, hvor opgaverne bliver mange og af forskellig karakter. Hovedopgaverne består bl.a af:

  • Udfærdige projektbeskrivelse
  • Indhente nødvendige danske tilladelser til gennemførsel af projektet
  • Indhentning af registerdata
  • Strukturering og kombination af datasæt
  • Data analyse
  • Løbende afrapportering af resultater
  • Tværfagligt samarbejde og projektmøder
  • Deltage i publicering og formidling af resultater


Din baggrund og kompetencer

Du er uddannet data scientist, gerne med en baggrund inden for sundhedsteknologi. Du har erfaring inden for cancer området, som har givet dig kompetencer inden for forskning, patient- og sygdomsforståelse. Du er både teknisk og analytisk anlagt, og god til at kommunikere tværfagligt med ikke-teknisk uddannet personale som læger, sygeplejesker, projektansatte og patienter. Du behersker dansk og engelsk på højt niveau i både skrift og tale. Du skal have erfaring med machine learning gennem enten Python eller R, og kunne formidle resultater gennem explainable AI-systemer.

Du skal være innovativt anlagt og nysgerrig, og samtidig med en forståelse for sundhedsdata, sundhedssektoren generelt og med blik for implementering af systemer i den kliniske hverdag. Det er ligeledes afgørende, at du har interpersonelle og interkulturelle kompetencer og er god til selvledelse.

Desuden lægger vi vægt på, at:

  • du har erfaring med forsknings- og/eller udviklingsprojekter indenfor cancer området
  • du har kendskab til sundhedsvæsenet – og gerne erfaring fra kliniske projekter
  • du er en god kollega og bidrager positivt til din arbejdsplads
  • du evner samarbejde i bred forstand fra små til meget store projektgrupper og på tværs af flere faggrupper


Du kan selvfølgelig dokumentere relevant erfaring inden for de beskrevne felter.


Nøgleinformationer om afdelingen
Sygehus Lillebælt i Vejle er patienternes kræftsygehus og på Onkologisk Afdeling har vi et særligt fokus på hele patientens forløb fra mistanke om sygdom, udredning og behandling til perioden efter endt behandling. Der arbejdes multidisciplinært og det er den samlede koordinerede indsats, som i sidste ende definerer kvaliteten af vores arbejde. Ansættelse i nærværende stilling vil, som anført, være i relation til Klinisk Forskningsenhed, Onkologisk Afdeling. Professor og forskningsleder Torben Frøstrup Hansen bliver den gennemgående faglige sparringspartner i projektperioden.

I enheden kendetegnes vi ved at have et uformelt arbejdsmiljø med dygtige og engagerede kolleger, hvor vi lægger vægt på en god omgangstone, faglig sparring og høj kvalitet i opgavevaretagelsen.



Ansøgningsfrist, tiltrædelse og samtaler

Ansøgningsfrist den 20.oktober 2023 med tiltrædelse per 1. december 2023, eller efter aftale. Vi afholder ansættelsessamtaler fredag i uge 43.



Løn- og ansættelsesforhold

Stillingen er på fuld tid og tidsbegrænset til 4 år, inklusive projektforberedende og afsluttende arbejde.

Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst mellem Danske Regioner og relevant faglig organisation. Region Syddanmark er én ansættelsesmyndighed.



Yderligere oplysninger
Du er velkommen til at kontakte professor, forskningsleder Torben Frøstrup Hansen på tlf. nr. 7940 6704 eller mail torben.hansen@rsyd.dk.



INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Vejle Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Sygehus Lillebælt, Vejle Sygehus, Beriderbakken, 7100 Vejle

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 20-10-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5916060

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet

Seneste på facebook