De unge fik ordet, da Birgitte Vind og Kris Jensen Skriver besøgte Syddansk Erhvervsskole i Vejle

Foto: Privat. Birgitte Vind og Kris Jensen Skriver på besøg på Syddansk Erhvervsskole i Vejle
dato

De to socialdemokratiske folketingsmedlemmer Birgitte Vind og Kris Jensen Skriver har været på besøg hos Syddansk Erhvervsskole i Vejle. I selskab med direktør Lars Bregnehøj blev de vist rundt blandt eleverne på de forskellige værksteder, og fik et indblik i både mulighederne og udfordringerne for erhvervsskolerne.

Optaget til erhvervsskolerne rundt omkring i landet er langt fra så højt som den ønskede målsætning, og de to politikere har været optaget af at snakke med eleverne om, hvordan med politiske initiativer, kan få flere til at vælge en erhvervsskole.

De to folketingsmedlemmer tog derfor også fra besøget med en fyldt notesblok, lyder det Birgitte Vind.

”Jeg vil først og fremmest sige tak til de skønne unge mennesker, som gav os deres bud på, hvad det er, der gør de erhvervsfaglige uddannelser så spændende og gode, og hvad der skal til for at flere unge vælger at gå den vej”, siger Birgitte Vind og uddyber,

”Eleverne peger blandt andet på, at UU-vejlederne i folkeskolerne skal vide mere om de erhvervsfaglige uddannelser. Samtidig ville de ønske, at flere unge vidste, hvor god en jobsikkerhed man står med på den anden side af en afsluttet erhvervsuddannelse. Det er jeg helt enig i”, siger Birgitte Vind.

Kris Jensen Skriver fik også mange gode elementer med hjem fra besøget.

”Generelt var jeg bare virkelig glad for at se, hvordan glæden lyste ud af elevernes øjne, når de talte om deres fag. Det er så fedt, at se den faglige stolthed i fuld flor. Det er helt afgørende, at flere unge mennesker vælger en erhvervsuddannelse, og jeg tror man som ung kunne få rigtig meget ud af, at besøge en erhvervsuddannelse og tale med eleverne, der går der, supplerer Kris Jensen Skriver, og fortæller at de også har talt om, hvad det betyder at have nogle grundforløb i Grindsted.

Regeringen kommer til at spille ud med et erhvervsuddannelsesudspil til efteråret, der efterfølgende skal forhandles med de andre partier. Socialdemokratiet har allerede løftet sløret for at regeringen vil bruge 900 millioner kroner om året på erhvervsuddannelserne.

Kilde: Sofie Nepper-Christensen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.