Der skal være plads til alle hos DGI Huset Vejle

Foto: Mødepause // DGI Huset Vejle.
Profilbillede
dato

Hos DGI Huset Vejle har de et særligt ønske om at få alle til at føle sig velkommen, både gæster som ansatte, hvilket følger dem tæt i hverdagen. 

Det er efterhånden ved at være små 14 år siden Roland Christiansen, nuværende administrerende direktør i DGI Huset Vejle, skulle være med til at skabe overgangen fra "Idrættens Hus" til det nuværende DGI Huset Vejle, som man kender så godt. 

Her lød opgaven for Roland på at skulle tage et af 70'ernes førende idrætshuse fra en offentligejet institution til en mere kommercielt tænkende erhvervsdrivende fond uden at tabe de unikke ting huset indeholdte.

"Jeg startede i 2008, da kommunen pga tidens udvikling efterspurgte en facilitet med et væsentligt højere aktivitetsniveau," fortæller Roland, som gerne vil afmystificere begrebet kommercialisering:

"Med en kommerciel tankegang mener jeg, at man primært ændrede tankegangen fra at se ens kunder som forbrugere til mere at se dem som gæster. Vi skulle have en forståelse for den økonomiske afhængighed, vi har af vores gæster, formuleret anderledes: Vi både lever af og for vores gæster."

Selvom man i dag ikke længere er ejet af kommunen, så er sammenspillet med kommunen stadig en vigtig faktor i DGI Huset Vejle.

"Kommunen bidrager stadigvæk med et beløb fra år til år, som en form for modydelse for de foreningstimer, vi sørger for. Vi er dog en selvstændig virksomhed som i 2019 formåede, lige før Covid-19-krisen, at få 80% af vores indtægter fra egne aktiviteter," forklarer Roland. 

Derfor er sammenspillet med kommunen vigtigt, men indtægterne fra konferencer, fester, møder, kantinen, svømmehallen og meget mere, er, hvad der driver DGI Huset Vejle den dag i dag. 


Foto: Roland Christiansen // DGI Huset Vejle

DGI Huset skal være 'folkets hus'
DGI Huset Vejle er vokset til en stor virksomhed, der på deres højeste har huset to julefrokoster af 2.000 personer på én og samme dag. Et vokseværk der i den grad kommer fra det mod, man ikke er bange for at udvise i DGI Huset. 

"Et ord som forandringsvillig er efterhånden ret brugt, men jeg er stolt af at sige, at vi tør at tænke nyt, og vi tør at fejle," hylder direktør Christiansen og fortæller videre: 

"Vi er et kæmpe kompleks på 40.000 kvm og kommer aldrig til at stå færdige eller være perfekte. Vi skal blive ved med at turde udvikle os og følge trends, selvom man nogle gange fejler, for når man så lykkes, så rammer man virkelig bullseye."

Udover modet til at tage chancer, så er der især ét ord, der nærmest er et mantra i DGI Huset både blandt de ansatte og udadtil, nemlig rummelighed, forklarer Roland. 

"Vi skelner ikke imellem vores gæster, om det så er en kommercielkunde, en foreningsgæst eller blot et barn i svømmehallen. DGI Huset skal være for alle meget inspireret af det svenske "folkets hus", altså et sted for mangfoldighed," 

"Vi er også forskellige i medarbejderstaben, hvilket afspejler vores værdier. F.eks. vil du sagtens kunne møde veteraner, som har været udsendt, som en stolt del af vores hold. Nogle af vores medarbejdere er måske lidt anderledes end dig og mig, men det understreger også kun, at DGI Huset skal være for alle."

En ting som virkelig adskiller DGI Huset fra deres konkurrenter, hvis man spørger Roland. 

"Der er selvfølgelig ting, vi ikke får, da det er skabt til andre rammer, som f.eks. folk i habitter, ikke at der er noget galt med det. Men vi appellere mere til en følelse af hygge, hvor der er plads til alle, om så det er håndboldlandsholdet, ældre med idrætstasker eller grundejerforeningen. Det skaber en mere afslappet affære, selvom det kan føles som en banegård på gangene til tider," griner Roland. 


Foto: DGI Huset Vejle // DGI Huset Vejle

I en hård branche skal man være ekstra opmærksom
Efter at have beskrevet DGI Husets historie, forretningsben og værdier, så kunne man godt mærke på Roland, at noget helt særligt lå bag succesen på de interne linjer. En stor kærlighed og opmærksomhed på hans ansatte. 

“Her i huset skal man kunne leve med, at der er gang i den. Vi siger gerne, at der er 365 unikke dage, men det slider også på folk. Vi har derfor stort fokus på at være en god arbejdsplads ved at passe på hinanden, snakke sammen og skræddersy arbejdet efter den enkeltes liv, så ingen slides op,”

"Derfor er det også med stor stolthed, at jeg kan sige, at vi har samme grundstamme i køkkenet, som vi har haft i 4 år, vi har kunne holde fast i folk igennem en hård Corona-tid, og vigtigst af alt, så bliver jeg stadig hver eneste dag mødt med et smil fra mine kollegaer."

Roland sluttede derfor interviewet af med at sende en helt særlig ros til netop det fantastiske setup, de har omkring deres køkken. 

"At kunne levere mad i god kvalitet er alfa og omega. Gæster kan have det nok så godt, men dårlig mad vil ødelægge enhver oplevelse, så stor ros til de 3 kokke og det øvrige faste personale i køkkenet, som er vores grundstamme og har været der hele vejen igennem, de er guld værd. De kan ikke roses nok – køkkenpersonalet, men det kunne jeg også have sagt om så mange andre personalegrupper i huset."


Foto: DGI Huset Vejles svømmehal // DGI Huset Vejle

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen