“Mine forældre startede butikken i 1987, så jeg siger tit med et smil og blink, at jeg har været i restauranten i 29 år. Men hvorfor jeg er her, er nok nærmere fordi det er en livsstil, jeg er vokset op med. Det kom ligesom lidt ind med modermælken, og man fik et naturligt flair for hvad det vil sige at drive restaurant og at have gæster.”
“Det er på en måde også en slags arbejde, man tager med sig hjem - på den gode måde. Man lærer at være vært og indbyde til fest, hygge og sjov, samt at skabe rammerne for en god aften - noget som mange efterhånden ikke lærer naturligt i en verden, hvor alt er mere og mere digitalt og foregår i spilleverdenen eller på Zoom.”
I den mexicanske restaurant på Dæmningen 44 er der plads til alle sultne gæster - små som store. (Foto: Privat)
Vejles ældste restaurant
Der er mange grunde til, at Don Sebastian stadig er at finde i restauranten den dag i dag. Han elsker sit arbejde, og måden man lader restaurantens medarbejdere vokse med opgaven. Derfor giver det Don et smil på læben, når han tænker på hverdagen med sit personale.
“Det er først og fremmest sjovt! Vi har mere eller mindre udvalgt alt vores personale, uanset stillingen, ud fra hvordan vi mener de vil passe ind. Vi er af den filosofi at alle kan lære at hakke et løg eller gå med en bakke. "We hire for attitude and train for skill!" Forstået på den måde, at hvis du har det rigtige mindset, så skal du nok lære det - men det vigtigste er at du passer ind.”
Derudover har Tortilla Flats opbygget en ganske lang historie. Restauranten springer oprindeligt ud af en mexicansk restaurant i Odense af samme navn, hvor de i deres første tre år tilhørte som franchise. I dag kan Tortilla Flats bryste sig af en helt særlig titel:
“Det helt fantastisk at arbejde i en forretning der har så meget historie. Siden 1990 har vi været 100% selvstændige, og i dag er vi faktisk Vejles ældste restaurant - med samme ejer og beliggenhed. Det er da sejt at kunne sige,” udbryder Don Sebastian med et stort smil.
Altid stearinlys, chips, salsa og hyggelig atmosfære på Flatten (Foto: Privat)
Det er hovedet på sømmet, at gå den ekstra mil for gæsterne
I de utroligt mange år, Don Sebastian har trådt sine sko hos Tortilla Flats, har der været et væld af oplevelser. Men der er særligt én historie, han tænker tilbage på. Det er en historie der ganske nøjagtigt betegner den høje arbejdsmoral, man er varm tilhænger af i familierestauranten.
“Jeg synes, der dukker særlige, spøjse og sjove ting op hele tiden. Den jeg husker bedst, som dog ikke er fra min tid, men som er en historie vi fortæller og genfortæller jævnligt, går helt tilbage til den spæde start, hvor restauranten stadig var ved at etablere sig,” lyder det fra Don, der fortsætter:
“Egenkapitalen var ikke stor, hvilket betød at vi ikke rigtig havde mulighed for at have et stort varelager, som vi har i dag. Der har vores direktør, dengang han kørte service, præsteret flere gange at spurte i supermarkedet for at hente avocadoer, når der var gæster som bestilte en avocadosalat.”
“Jeg synes, historien er god, og vi fortæller den til vores personale ofte, fordi den er med til at male et godt billede af hvad det vil sige at have en høj arbejdsmoral, og fordi det er hovedet på sømmet, når det kommer til at "gå den ekstra mil" for vores gæster - en service som vi den dag i dag er virkelig kendt for,” slutter Don Sebastian med en stolthed i stemmen.
Du kan se meget mere til Tortilla Flats på deres Facebookside og hjemmeside, hvor du har mulighed for at bestille bord eller take-away. Du har også mulighed for besøge restauranten på adressen Dæmningen 44A i 7100 Vejle.