Et moderne apotek med høj faglighed og kunderne i fokus

Foto: Lasse Hvidtfeldt. Vejle Løve Apotek er et moderne apotek, som udover at være et vagtapotek, også er meget kundevenlig med sin beliggenhed og gode parkeringsmuligheder.
Profilbillede

Siden 1992 har Claus Slot været ansat på et par forskellige apoteker i og omkring Vejle. Claus er bosat i byen med sin hustru, og sammen har de fire børn.

“Jeg havde som sådan ikke tænkt mig at blive selvstændig apoteker, men da muligheden bød sig, slog jeg til”, fortæller indehaveren af Vejle Løve Apotek med et smil.

For at blive apoteker skal man først være farmaceut - og derefter tilegne sig forskellige faglige og ledelsesmæssige færdigheder. Herefter kan man søge en ledig bevilling ved Lægemiddelstyrelsen.  

Vejle Løve Apotek har fungeret som virksomhed siden 1744.
Apoteket har haft til huse i forskellige bygninger i Vejle indre by, men i 2014 flyttede Claus apoteket til sin nuværende placering i Søndergade 29.

Foto: Lasse Hvidtfeldt // Indehaver af Vejle Løve Apotek, Claus Slot.

“Vi har formået at skabe et moderne apotek, som er indrettet efter kundernes behov”, fortæller Claus og tilføjer, at der lige rundt om hjørnet er gratis p-pladser til kunderne.

“Det er nemt at komme hertil - og vi har gjort det nemt at komme ind på apoteket for både gangbesværede, kørestolsbrugere, samt folk med el-scootere”.

Pandemi, nytænkning og tilpasning

Vejle Løve Apotek har tilmed sin egen online webshop.
Her kan kunderne ringe og bestille, samt få leveret sin medicin på én og samme dag.
Bestillingen skal blot afgives inden kl.14.
Det er nemt og enkelt for kunderne, da der kan betales med kontanter og Mobilepay ved levering.

Ydermere kan det også lade sig gøre at ringe, bestille og betale - for derefter at afhente sine varer via `to-go´:

“Vi tilbyder vores kunder, som ikke ønsker at komme fysisk ind i butikken, at levere varerne i deres bil. De ruller enten vinduet ned eller åbner bagsmækken, og på den måde undgår kunderne nærkontakt”, forklarer Claus.

“I de forgangne år har vi naturligvis tilpasset os diverse restriktioner, men vi har også haft in mente, at mange kunder, som er afhængige af livsvigtig medicin, ligeledes har været udfordret med den øgede smitterisiko”, fortæller apotekeren med en let alvor i stemmen.

“Vi har gjort et grundigt stykke arbejde for at imødekomme vores kunders behov under pandemien. Det handler jo ikke blot om udlevering af medicin… Kunderne skal ligeledes informeres grundigt vedrørende indtagelse, eventuelle bivirkninger og des lige” understreger Claus, mens han indskyder, hvordan virkeligheden var en særdeles anden i `gamle dage´: 

“Traditionelt set fremstillede apoteket jo al medicin, men til forskel fra idag, måtte man dengang ikke fortælle kunderne om indholdet”, fortæller Claus og fortsætter:

“Apotekerens ansvar er, inden udlevering af den receptpligtige medicin, at tjekke recepternes rigtighed. Der skal med andre ord altid sikres, at medicin, sygdom og patient passer sammen – at der er overensstemmelse med det udskrevne”.

Kunderne får, ved udlevering af receptpligtig medicin, en længere forklaring på medicinens indhold og dens virkning. De bliver samtidigt gjort opmærksom på eventuelle bivirkninger, og selvom apotekeren generelt gentager lægens ord, er det en yderst vigtig formalitet, som skal være iorden, påpeger Claus.

Foto: Lasse Hvidtfeldt // På Vejle Løve Apotek finder du produkter af allerbedste og fineste kvalitet. Du er samtidig garanteret en kompetent og personlig rådgivning. 

Et stærkt team med god kemi

Hos Vejle Løve Apotek er der i alt 26 ansatte, heriblandt farmaceuter, farmakonomer, ufaglærte, samt tre elever. 
Claus ønsker, at apoteket er et godt sted at være for alle - og de uddanner også selv sine elever. 
De ansatte bliver ligeledes efteruddannet og tilegner sig på den måde flere kompetencer i at kunne varetage forskellige forebyggelser.

“Jeg har ikke oplevet problemer med at skaffe ansatte - til trods for de skiftende arbejdstider og lange åbningstider. Tværtimod. Jeg har et solidt og stabilt team af ansatte, hvor alle er med til at gøre Vejle Løve Apotek til en god arbejdsplads”, fortæller den selvstændige indehaver, som i øvrigt har kunnet fejre seks af sine ansattes 40- års jubilæum i de forgangne 10 år.

Vejle Løve Apotek fungerer som vagtapotek, hvilket betyder, at åbningstiderne på hverdage er fra kl.8-21.
Løve Apoteket har åbent 365 dage om året. 
Det gælder ligeledes alle juledage og hele påsken.
Der skal dog gøres opmærksom på forskellige åbningstider i højtiderne og på helligdage.

Læs mere om Vejle Løve Apotek og deres webshop her

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Vejle Løve Apotek