FISK & frokost serverer ”noget nær det mest sublime”

Foto: Fisk & Frokost / Lars Aastrup . På billedet ses ægteparret Birthe (tv.) & Lars (th.)
Profilbillede
dato

Høj kvalitet, årstidens friskfanget fisk og god kundeservice er i højsædet hos FISK & frokost. Den lille restaurant i Vejle er overbevist om, hvad der fungerer.
Og det ligner, at gæsterne er enige.

Den gode, gamle klassiker, der aldrig går af mode. Sprødstegt fiskefilet, dampet og røget fisk samt friske, håndpillede rejer serveret med hjemmelavet dressing. Vi kender den alle sammen. Stjerneskuddet. En dansk yndling og en signaturret for FISK & frokost: 

”Vores publikum har en klar favorit. Vi havde besøg af en madanmelder for noget tid siden, som blandt andet smagte vores stjerneskud. Han skrev, at det var noget nær det mest sublime, han nogensinde havde smagt. Og det var jo egentlig meget pænt sagt.” 

Den jyske, underspillede udtalelse kommer fra Lars Aastrup. Han ejer og driver frokostrestauranten sammen med sin kone Birthe. Og ikke nok med at ægteparret ejer restauranten. De sørger også for alting selv.
Lige fra modtagelsen af den friske fisk og forberedelsen af retterne på menukortet til betjening af gæster under servering.  


Foto: Fisk & Frokost - Lars Aastrup // Birthe er fuld igang med dagens forberedelser 

Stjerneskuddet er populært blandt gæsterne. Men det er der en grund til. Der er fokus på detaljerne, og fisken er i centrum.

”Vores sted er en frokostrestaurant, der har et menukort med klassisk danske retter. Vi laver alt selv. Lige fra dressinger til de syltede løg og agurker. Til servering i lørdags tror jeg, vi serverede mellem 40 og 50 stjerneskud. Så man må sige, at det kan kaldes en klar favorit.” 

En rutineret duo 

Selvom FISK & frokost har lukket om mandagen, er Lars og Birthe stadig at finde i restauranten. De skal gøre klar til servering tirsdag, hvor restauranten er fuldt booket.

Den friske fisk bliver leveret, saucer og dressinger skal forberedes, og rengøringen skal klares, så restauranten præsenterer sig på den bedste måde for gæsterne. 

Hvis man bestiller et bord hos frokostrestauranten i Vissingsgade i Vejle, vil det være Lars, der byder velkommen, tager imod bestillingen og serverer maden. Birthe står i køkkenet og tilbereder retterne. Parret står altså for alting selv.
Lige fra omgang med gæsterne til al forberedelse af maden. Men det ligger Birthe og Lars nært at lave det hele fra bunden på egen hånd.

”Vi har opbygget en masse erfaring ved at være en del af et køkken i så mange år. Gennem tiden har vi ejet flere restauranter og har her ansat mange forskellige kokke, tjenere og kokkeelever. Vi har både arbejdet i køkkenet og været dem, der styrede det. Så jeg tror roligt, man kan sige, at vi er udlært og rutinerede i det, vi gør.” 

Oprindeligt er Lars uddannet tjener, mens Birthe er udlært som smørrebrødsjomfru.
Det er mange år siden, og ægteparret har efterhånden udlært sig selv for anden gang gennem deres mangeårige erfaringen indenfor faget. 

Der er ikke andre fastansatte hos FISK & frokost end Birthe og Lars. Men hvis bølgerne går ekstra højt, har parret en enkelt livline, de kan trække på: 

”Vi har en ung fyr på 17 år, der kommer og hjælper fredag og lørdag eftermiddag. Det er, hvis vi har brug for hjælp med tage opvasken. Ellers er det kun os to.” 

Bordbestilling kan anbefales 
FISK & frokost åbnede i december 2019. Birthe og Lars mærkede Danmarks omfattende nedlukninger på egen krop ligesom så mange andre. Men parret kæmpede sig igennem og står nu på den anden side med en travl restaurant, der er hyppigt besøgt. 

Der er plads til 30 siddende gæster i restauranten. Det kan muligvis lyde af mange, når alt lige fra velkomst, bestilling, tilberedning af mad og servering klares af kun to mennesker. Men Birthe og Lars oplever oftere og oftere, at der ikke er plads nok: 

Foto: Fisk & Frokost - Lars Aastrup // Lars pudser og pynter op til dagens gæster 

”Der er mange gæster, der kommer fra gaden, som må gå forgæves. Det er selvfølgelig ærgerligt. Men det er præmissen, når vi ikke har mere plads end den, vi har. Og det signalerer noget godt. Vi har travlt, og gæsterne skal derfor helst bestille bord for at være sikre på at få plads.” 

Ægteparret nyder at invitere gæster indenfor i FISK & frokost og give dem en god oplevelse. Udover dagens leverance af frisk fisk, der ofte sker tidligt først på dagen, er der for Lars særligt én ting, der får ham op om morgenen.  

”Jeg nyder allermest kundekontakten. Det er en fornøjelse at se gæsten være glad og tilfreds. Det bliver ikke bedre.” 

Du kan læse meget mere om FISK & frokost på deres hjemmeside her. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Lars Aastrup // FISK & frokost