FOF Sydøstjylland er med på beatet

Foto: Privat . Anne Zibrandtsen leder FOF Sydøstjylland og hun har fingeren på pulsen, når det kommer til både tendenser indenfor naturoplevelser, selvudvikling, kultur og foredrag.
Profilbillede
dato

De er fremme og oppe på beatet med tendenser og undervisning på FOF. Der er selvudviklingskurser med natur og bevægelse i centrum og også shelterture, og foredrag med folk, som sætter fokus på de gode fortællinger. 

FOF har kurser i Horsens, Hedensted, Vejle og Billund.

Anne Zibrandtsen, leder af FOF Sydøstjylland, fortæller om værdierne bag holdudbuddet. Hun mener, det handler om at tilbyde folk de kurser, de ikke vidste, de kunne få:

"For os handler det om at have fingeren på pulsen, og det betyder at vi tilbyder de traditionelle kurser med fokus på musik, sprog og litteratur, men at vi også udbyder foredrag med folk, der har en utraditionel og spændende historie.” 

Liv og nerve og hverken berømt eller berygtet

Det er altså først og fremmest kvalitet, der er fokus på hos FOF Sydøstjylland, Og Anne Zibrandtsen uddyber, hvordan kvaliteten i et foredrag ikke nødvendigvis har med fortællerens status at gøre.

"Der er foredragsholdere hos os, der har en personlig og vigtig vedkommende livshistorie. Og fortælleren behøver hverken at være berømt eller berygtet her, hvis blot hun eller han har nerve, og fortællestilen er levende.”

Vi kan alle vælge fordybelsen

Lederen af FOF Sydøstjylland forklarer, hvorfor det er vigtigt, at vi fokuserer på gode fritidsaktiviteter, og hvad det er, de netop kan hos FOF:

"Hos os er fordybelsen i højsædet. Vi alle har alle sammen evnen til at netop fordybe os. Udgangspunktet for fordybelsen hos netop os kan være udeliv, musik, fortællinger og selvudvikling. Det er alle forundt, hvis vi øver os på det,” mener Anne Zibrandtsen,

Anne fortæller, hvordan folk efter Corona-epidemien har haft brug for værdifulde fællesskaber. Det handler ikke nødvendigvis om kendisfaktor og shows, du kan sagtens være hamrende musikalsk eller en dygtig fortæller uden at stille op på TV eller i konkurrencer. Det væsentlige er, at du dyrker din passion og udvikler dig i forhold til den, du er.

"Som kursist hos på FOF sker udviklingen sammen med andre, både i holdfællesskabet og aktiviteterne indenfor i trygge rammer, men også udenfor hvor du prøver dig selv af i naturens rum,” fortæller Anne Zibrandtsen og uddyber, hvordan kvaliteten er i top hos FOF Sydøstjylland:

"Vores undervisere er dygtige pædagogiske formidlere og fortællere. De har ofte lærerbaggrund. Underviserne er gode til at se, hvilke styrker og evner, der ligger i kursisternes egne personligheder. De får øje på blandt andet skjult musikalitet og eventuelle muligheder for personlig udvikling.

Lederen af FOF Sydøstjylland betoner vigtigheden af metoderne til individuel udvikling:

"Underviserne benytter pædagogiske metoder på både yogahold og på selvudviklingskurser, de har fokus på meditations- eller fordybelsesteknikker, og på den enkeltes udvikling i musikundervisningen og på bevægelseshold. Vi har mange dygtige ildsjæleundervisere med adskillige års erfaring.

”Det er rammerne, som er utrolig vigtige for at kurserne bliver en succes. 

"Vi er desuden områdets største udbyder af yogakurser med de aller dygtigste undervisere. Der er både en stor sal, yogamåtter og puder, der hjælper med kropsholdningen på vores yogahold. Egentlig skal folk bare have vand og håndklæde med, og det gør det hele nemt.”

Den mentale ro

Anne Zibrandtsen fortsætter "Den mentale ro, velvære og det overskud du får på et yogahold, er guld værd i den moderne verden. Det, at du skal hen og sige hej til folk og det, at du glæder dig til at møde andre, fastholder dig i de gode motions- og velværevaner.”

"Vi tilbyder desuden hold for mænd, hvor der er vægt på udstrækning og afspænding, men vi har også mere traditionelle aktiviteter som friluftshold og boldaktiviteter. Vi har sågar flere hold med hundetræning.”


Foto: Privat // Kultur og natur i skøn forening på kurserne hos FOF Sydøstjylland. 

Ud over det tilbyder FOF også et træskærerkursus. "For nogle handler det om at fordybe sig ved at arbejde med hænderne," fortæller Anne Zibrandtsen og uddyber:

"Vores træskærerkursus er helt unikt. Der er plads til både naturfordybelse og til at udvikle færdigheder, der måske er lidt oversete lige netop nu i det moderne samfund, men som måske kan tilbyde kontemplativ ro. Vi længes jo efter sammenholdet og fordybelsen, og der kan vi altså noget på FOF.”

Væk fra zapperkulturen og offline, men online in real life

"Det kan vi, fordi vi mener, at vi skal væk fra en zapperkultur. Hos os øver du dig i at være i fællesskaber og på at være off-line. Og det er super vigtigt at afstresse fra den digitale virkelighed i dag.”

FOF Sydøstjylland tilbyder de både old school fællesskaber, naturfordybelse og almindelig dannelse som musiker, fortæller eller moderne aktivist i eller uden for feminine fællesskaber foruden alle aktiviteterne på holdene med bevægelse. Respekt for det!

Information om hold, kurser, aktiviteter og priser finder du på FOF Sydøstjyllands hjemmeside lige her.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: FOF Sydøstjylland