Folk fra hele landet valfarter til Den Lille Hundesalon

Indehaver af Den Lille Hundesalon Luna Ditte Jensen (Foto: Den Lille Hundesalon)
Profilbillede

For omkring 5 år siden fandt Luna Ditte Jensen ud af, at hun var ret god til at ordne hunde og deres pels. I dag er hun indehaver af Den Lille Hundesalon i Vejle, hvor travlheden gør sit indtog og der kommer kunder til fra hele landet. 

"Jeg fandt ud af at jeg var ret god til det med at ordne hunde, også begyndte jeg at tilbyde at øve mig på nogle kunders hunde, og på den måde blev jeg bedre og bedre. Derudover har jeg rejst på kurser rundt i Europa. Blandt andet i Polen, Holland og Belgien, og til sidst gjorde det mig til en rigtig dygtig hundefrisør," fortæller Luna Jensen.

Hun startede så Den Lille Hundesalon i 2017, og derefter kom det bag på hende hvor stor efterspørgslen på en hundefrisør reelt set er.

"Jeg vidste ikke, at der var et marked for det til at starte med, men jeg fandt ud af at efterspørgslen var rigtig høj hos mig. Derfor gik jeg med tanken om, at det var fordi at jeg kunne noget. Inden da vidste jeg ikke, at hundefrisører generelt har mega travlt. Men jeg tog chancen, og håbede på at jeg ville være god til det."

Luna startede forretningen hjemme på hendes egen matrikel, i Børkop, men hun fandt ret hurtigt ud af, grundet travlhed, at hun måtte finde et lejemål andetsteds.

Det endte med at blive i Vindinggård Center i Vejle, hvor hun nu udfolder sine kvaliteter. Og den kvalitet bliver der lagt mærke til i hele landet.

"Jeg har ikke kun kunder fra Vejle, men folk kommer hele landet, fordi folk mener at jeg kan levere noget som andre ikke kan."

Få kursus i at klippe din egen hund
Luna har været en af de heldigere under coronaens restriktioner landet over. Hun kan alligevel godt mærke en ændring på den anden side af coronaen, men det er en ganske positiv af slagsen.

"Vi har ikke været ramt af nedlukningerne eller noget som helst, men der er til gengæld kommet mange flere hunde, og det har selvfølgelig gjort, at vi har mere travlt her på den anden side af pandemien."

Det skyldes også, at Luna har foretager sig andet end at klippe hundene selv. Hun lærer nemlig også fra sig.

"Men i takt med at restriktionerne er væk, så har jeg markant flere kurser. Jeg har kurser til dem, som vælger at klippe deres hunde selv. Det gør jeg fordi jeg ved, hvor svært det er. Man har med et levende væsen at gøre, og derfor skal man kunne forudse hvor saksen skal sættes, i forhold til at hunden jo bevæger sig," lyder det fra Luna, der også fortæller om en anden årsag til kurserne:

"Jeg har nogle gange fået hunde med skrammer, fordi der er sket en skade hjemmefra. Dermed vil jeg gerne hjælpe med at forebygge dette med, hvordan jeg kan hjælpe, dem som selv vil klippe deres hunde."


Luna med en puddel, der er blandt hendes yndlings hunderacer (Foto: Den Lille Hundesalon)

Hundene skal være trygge og have det godt - frisuren er sekundær
Når kunderne skal have deres hund klippet, så afleverer de deres hund, således kunderne ikke er til stede når hundene bliver klippet. Det giver også en bedre oplevelse for hundene, mener Luna.

"Jeg prøver så vidt muligt at have ro herinde i salonen, og det hjælper også på at jeg kun er mig selv tilbage nu. Der er ingen forstyrrelse i løbet af dagen. Min telefon er også på lydløs i løbet af dagen, så jeg ikke skal være forstyrret af denne."

"Hunde vil altid vælge deres ejer frem for mig, og derfor får de ikke chancen for at skulle koncentrere sig om flere ting. Det er en langt bedre oplevelse for hunden. Men det absolut vigtigste for mig her i salonen er, at hundene har det godt og er glade og trygge. Det vægter jeg allerhøjest, og derfor er frisuren kun sekundær."

Du kan finde Den Lille Hundesalon på adressen Vindinggård Center 7A i Vejle, eller besøge hjemmesiden, hvor man også kan bestille tid til hundeklip, men også kurser.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen