Foredrag om videnskaben bag Carlsbergs ølproduktion

dato

Kom til en spændende aften i Grejs Kulturcenter og lær om Carlsbergs banebrydende forskning inden for ølproduktion og klimatolerante fødevarer. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19.00 kan du høre lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund dele deres viden.

Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har gennem årene også gjort betydelige videnskabelige bidrag. I dette foredrag vil du få indsigt i, hvordan laboratoriet har forbedret produktionen af øl og bidraget til forskning i gær og klimatolerante planter.

Videnskaben bag ølproduktion

Foredraget vil dykke ned i de teknikker, der bruges i produktionen af øl. Du vil høre om forædlingen af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Derudover vil der være fokus på maltning af byg og udviklingen af nye gærtyper, der kan bruges til produktion af alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.

Klimatolerante fødevarer og historisk DNA

Carlsberg Laboratorium arbejder også med ny teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Teknologien hjælper med at finde forbedrede egenskaber i planter, hvilket kan øge deres kvalitet eller udbytte under forskellige klimaforhold. Foredraget vil også berøre fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland, som kan give indblik i fortidens klimaforandringer.

Smagsprøver og streaming

Under foredraget får deltagerne serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Disse smagsprøver vil blive gennemgået undervejs i foredraget. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Grejs Kulturcenter, Vestermarksvej 13A, 7100 Vejle
Entré: 30 kr
Arrangør: Borgerforeningen og Friskolen i Grejs
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut

Seneste på facebook