Fra Tokyo til Vejle: “Hvis der var noget, jeg ikke kunne, så skulle jeg prøve det.”

Foto: MadKunst. Teamet bag MadKunst, der arbejder efter mantraet: “hjertemad er hjernemad"
Profilbillede
dato

Jonna Olsen har været i restaurationsbranchen i mere end 35 år, i dag har hun en deli i Vejle, hvor hun serverer hjemmelavet mad, kreeret med passion og gode råvarer.

Jonna Olsen er 51 år og kommer oprindeligt fra Nørre Snede.
I 2006 flyttede hun til Grejs, hvor hun bor sammen med sin mand og sine to børn på henholdsvis 16 og 19 år. 

Jonna har brugt hele sin karriere inden for restaurationsbranchen, hvor hun både er uddannet kok, konditor og hotelleder.
Da hun var 16 år gammel, gik hun i lære som kok.

Hendes passion for madlavning stammer fra hendes to bedstemødre, som altid lavede fantastisk mad fra bunden.
En passion der stadig sidder dybt i hende i dag.


Foto: Privat // Indehaver, Jonna Olsen, deler sin passion for madkunst med vejlenserne 

Jonnas kulinariske karriere har taget hende vidt omkring.

Hun har arbejdet i det meste af Danmark, hvor det blandt andet blev til fem år på Munkebjerg Hotel, hun blev uddannet konditor ved Emmerys i Aarhus, og hun har været med til at starte Hilton op i København.

Der har også været et par afstikkere til udlandet i hendes gastronomiske karriere.
Hun arbejdede blandt andet fem år i de Schweiziske alper.
Hun tog også en tur til den anden side af kloden, hvor destinationen hed Tokyo.

Her arbejdede hun for Hilton, hvor hun var med til at udbrede den skandinaviske kogekunst. Hun kreerede skandinavisk mad og kager for både lokale, turister, skandinaver og embedsmænd.


Foto: MadKunst // Der lægges sidste hånd på de velsmagende smørrebrød i køkkenet

Næste stop i den kulinariske karriere var hos Mad & Brød, som hun var med til at starte op. I dag er Jonna Olsen indehaver af MadKunst. 
Hendes omfattende kulinariske karriere har bragt hende vidt omkring, og det er der ifølge Jonna selv en helt særlig grund til. 

"Hvis der var noget jeg ikke kunne, så skulle jeg prøve det,” fortæller hun.

MadKunst vejle

Jonna Olsen overtog butikken i 2017 og ændrede navnet til MadKunst.
Siden da har hun været i spidsen for tre medarbejdere. Jonna har altid gerne ville være selvstændig, da hendes forældre også var det.
Det passede først ind i 2017, hvor børnene var blevet gamle nok til at klare sig selv.

MadKunst er en take-away deli, som tilbyder smørrebrød, madpakker, sandwich, spændende salater og firmaordninger.
Derudover har de et bredt udvalg af diverse specialiteter og lækkerier såsom special øl, vin og chokolade.

MadKunst laver også catering til blandt andet fødselsdage eller konfirmationer.
Her er det op til fødselaren at bestemme, hvad menuen skal byde på.


Foto: Privat // MadKunst håndplukker deres leverandører. For dem, er det kun de bedste råvarer, der er gode nok

Jonna går gerne den ekstra mil for at gøre kunden tilfreds, og kunden har derfor meget medbestemmelse i forhold til, hvilken mad Jonna og hendes team skal kokkerere.
MadKunst laver også mad til bryllupper, hvor man selv kan sætte sit præg på menuen.

Bryllupskager klarer Jonna selvfølgelig også med sin baggrund som konditor.
Hun er fleksibel og omstillingsparat, så parret kan få det bryllup, de altid har drømt om.

Jonna Olsen er som nævnt passioneret for mad, og al mad er derfor lavet fra bunden af friske, gode råvarer. Hun gør en dyd ud af at vælge sæsonbetonede råvarer, og det afspejler sig på menukortet.
Jonna prøver hele tiden at variere det, de fylder disken op med.

De poster sågar på deres Facebookside, MadKunst, så man dagligt kan følge med i, hvad man få i butikken.

“Det er en butik i en størrelse hvor, hvis vi får en god ide, så kan vi hurtigt sætte den i værk. Der er ikke langt fra idé til, at det står i disken,“ fortæller Jonna Olsen.

Jonna Olsens ambition for MadKunst er at lave det til en frokost-hygge cafe, hvor man kan nyde en frisklavet sandwich, salat, dagens ret eller et lækkert stykke kage med en dejlig kop kaffe.

Her skal butikkens nuværende sortiment såsom håndmadder, sandwiches og salater stadig være fast inventar. 
Dog skal der være et større fokus på variation, så der altid er nye spændende retter at nyde.

Firmaordninger

MadKunst laver frokostordninger til firmaer i alverdens størrelser, og der er stadig plads til flere firmaer, som mangler en lækker hjemmelavet frokostordning.
Maden bliver frisklavet og leveret hver dag, og det er altid en ny menu.


Foto: Privat // MadKunst sælger en lang række delikatesser fra hele verden

Der er flere valgmuligheder, såsom varm ret og salat eller varm ret og rugbrøds bord. Jonna går gerne langt for at imødekomme kundens ønsker.
MadKunst er fleksible i forhold til firmaerne, og de tager højde for ting som allergener og vegetarisme, hvis virksomheden ønsker det.

Under corona har de også tilbudt separat pakning af maden for at mindske smittespredningen, samtidig kan firmaordningerne gøres individuelle, så de passer til firmaets behov.
På den måde går Jonna langt for kunderne, og hun gør det med et smil. 

Du kan læse meget mere om MadKunst på hjemmesiden her.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Jonna Olsen, MadKunst Vejle