Frelsens hærs genbrugsbutik afslører vinderne af sommerkonkurrencen 2024

dato

Så er sommerkonkurrencen 2024 slut. Vi har trukket lod om 2 x gavekort á 500 kroner, men først skal vi lige have spørgsmålene og de rigtige svar:

Spørgsmål 1: Den kendte danske håndværker og sølvsmed Kay Bojesen, er mest kendt for sine træfigurer bl.a. aben, garderen og søpapegøje, men også mindre kendte som f.eks. denne julemand. Hvor gammel ville Kay Bojesen være blevet 15. august i år, hvis han stadig havde levet?
Svaret er: 138 år

Spørgsmål 2: Darth Vader er kendt som superskurken i Star Wars, han er ikke en robot, men en lemlæstet person, som af Obi Wan Kenobi engang blev kaldt "mere maskine end menneske", pga. hans mange hjælpemidler for at kunne trække vejret, kunstige lemmer m.m. Men hvilken person (ikke skuespiller) var Darth inden han blev til "Mørkets Fyrste" Vader?
Svaret er: Anakin Skywalker

Spørgsmål 3: Armstrong er et navn man forbinder med rumrejser, cykelsport og musik. Ham vi leder efter, er ellers ikke kendt for saxofonspil, men nærmere en trompetist. Hvad hed musikeren til fornavn?
Svaret er: Louis

Spørgsmål 4: Stone Island er et tøjmærke. Brandets navn symboliserer "friheden, der findes på en ø kombineret med styrken og uforanderligheden, der findes i sten".
Men hvad hedder designeren og skaberen bag Stone Island?
Svaret er: Massimo Osti

Spørgsmål 5: En kendt italiensk maler fra middelalderen har inspireret til denne skulptur. Hvem er damen i muslingeskallen, og hvad hedder det originale maleri?
Svaret er: Afrodites Fødsel (Venus godtages også)

Spørgsmål 6: Et kendt britisk band var først kendt som et rent elektronisk band, men har sidenhen indført både trommer og guitar i deres musik. De brugte en rose på forsiden af coveret til en af deres måske bedste albums. Rosen var dog rød og ikke guldfarvet, men ligner ellers meget den på billedet. Hvad hedder bandet, som stadig er aktiv efter mere end 40 år? Og hvad hedder albummet med den røde rose?
Svaret er (to svar): Depeche Mode (bandet) og Violator (albummet)

Der var imponerende 18 rigtige svar, som der er trukket lod blandt.
De to vindere er: Lotte Alrø og Mie Pedersen - TILLYKKE
Gavekortene kan afhentes i butikken på Ibæk Strandvej 10 fra MANDAG.

Støt lokalt og giv Frelsens Hærs Genbrugsbutiks Facebookside et like og følg med i, hvad der ellers sker.

Du kan også se mere om Frelsens Hærs Genbrugsbutik på deres hjemmeside.

Kilde: https://www.facebook.com/480004454126792/posts/995455175915048