Henning Dam stiller op for Socialdemokratiet

Henning Dam stiller op for Socialdemokratiet til KV-21.
Profilbillede
Peter Søndergaard

Blå bog

Henning Dam er 58 år gammel og stiller op for Socialdemokratiet.

Han bor i et familie-kollektiv med samlet ni personer og fire generationer på en hesteejendom. Han nyder fritiden med børnebørnene på 1 og 3 år, og derudover har familien fælles stor interesse for heste. Derudover er han motionsløber og aktiv i Give løbeklub, hvor han nyder motion og naturoplevelser i Give Plantage.

Han har boet i kommunen siden 2007 og bor nuværende på Møllebjergvej i Give.

Hvad betyder Vejle Kommune for dig?

"Jeg voksede op på landet mellem Horsens og Vejle, men jeg har altid følt en stor tilknytning til Vejle, som var den nærmeste større by. Jeg føler, at Vejle Kommune er min kommune, og jeg har hele min nærmeste familie bosiddende i kommunen."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?

"Jeg stillede primært op til kommunalvalget i 2017, da jeg ville forbedre den kommunale velfærd. Jeg har personligt nydt stor gavn af det danske velfærdssamfund, og jeg følte standarden var blevet for dårlig i Vejle Kommune.

Jeg må erkende, at jeg ikke har gjort en forskel – vældfærden er desværre blevet dårligere. Jeg forsøger endnu engang – forhåbentlig får vi et andet politisk flertal efter valget den 16. november 2021."

Hvad er dine politiske mærkesager?

"Vi skal generelt forbedre den kommunale velfærd – løfte serviceniveauet overfor ældre, børn og unge samt sikre et markant løft inden for social- og handicapområdet. Vi skal have flere hoveder og hænder til den borgernære velfærd og mindre kontrol og central styring. Jeg tror på mere ”frihed under ansvar” i kombination med bedre og synlig ledelse er vejen frem – glade offentlig ansatte giver bedre service og tilfredshed hos borgerne."

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?

"Vejle Kommune fik 120 millioner ekstra gennem den kommunale udligningsaftale i 2020. Disse penge kom som resultat af demografien, så disse penge skal omsættes til klog velfærd til borgerne.

Jeg vil kigge på normeringerne i dagplejen og vuggestuer, klassekvotienterne og/eller flerlærer systemer og servicen over for vores ældre medborgere. Vi skal have løftet hele det specialiserede socialområde, hvor serviceniveauet er for ringe. Vi har mange velmenende startegier blandt andet hjemløsestrategier – den er desværre bare papir uden indhold/midler, hvilket vi skal gøre noget ved. Ensomhedsproblematikker og unges mentale/psykiske tilstand er også problemer, der meget hurtigt skal tages hånd om."

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Redaktionen