IdeaSkum: Skum, hynde og stof-feinschmeckere

Foto: Privat// Birte Birkefelt Nielsen foran butikken .
Profilbillede

Der findes nærmest ikke den opgave inden for tilskæring og syning, som 54-årige indehaver af IdeaSkum, Birte Birkefelt Nielsen, ikke kan løse.

Siden hun som 16-årige startede med at arbejde på en systue, har hun løst opgaver af enhver art inden for dette spændende felt.
Når éns arbejde også er éns store interesse, er en autodidakt uddannelse bedre end alverdens eksamenspapirer.

IdeaSkum er i sin oprindelse egentlig en kæde af individuelle forretninger, der ved grundlæggelsen udfyldte et hul i markedet.
Mange af disse individuelle forretninger er sidenhen lukket, eller har skåret ned, men IdeaSkum i Vejle har i mere end 40 år leveret høj kvalitet til hele trekantsområdet.

”Efterhånden som kunderne blev opmærksomme på den gode service og høje kvalitet, vi står for, leverer vi nu til hele landet,” fortæller Birte.

”Jeg overtog butikken efter Helga Andersen den 1. april 2018, og der er i dag to deltidsansatte ud over mig selv.”

Birte og hendes medarbejdere laver selv alt i forbindelse med deres ydelser og produkter.
Det hele foregår på stedet, lige fra rådgivning, syarbejde og tilskæring af hynder og skum.

Produkterne består af skum betrukket med alskens stoffer i alle mulige kvaliteter, eksempelvis hynder, madrasser, puder til alt, lige fra stole, sofaer, senge, campingvogne, både og sommerhuse.

”Det, vi hører fra vores kunder, er, at man hos os bliver hjulpet hele vejen, og at vi leverer et højt kvalitetsniveau til aftalt tid,” siger Birte.

”Og når vi selv laver det hele fra start til slut, har vi altid 100% styr på kvalitetskontrollen. Skulle det derfor en sjælden gang ikke gå helt efter planen, kan vi lynhurtigt rette op på det”.


Foto: Birte Birkefelt Nielsen foran butikken på Havnegade 13

Hvor andre virksomheder har været negativt påvirket af coronakrisen 2020/2021, har IdeaSkum tværtimod mærket et opsving.
Mange mennesker er blevet tvunget til at holde ferie hjemme i Danmark, og de har valgt at investere deres penge i forbedringer eller investeringer i campingvogne, både og sommerhuse. 

”De sidste par år har vi løbet stærkere end nogensinde før for at kunne følge med efterspørgslen,” fortæller Birte.

”Heldigvis ser det ud til, at hjemmeferie er kommet for at blive, det fremgår tydeligt af vores ordrebog”.

Derfor er der ikke så meget plads og tid til nytænkning lige nu, selvom Birte altid er fuld af gode ideer og fremtidsplaner.
Lige nu fokuserer IdeaSkum 100% på at levere de ordrer, der er i bogen. Hvis der på et tidspunkt skulle blive en stille periode, er der masser af inspiration i tænkehatten.

Birte er utroligt taknemmelig for, at tiden arbejder for IdeaSkum, og siger: ”Vi føler, at vi har en større og større værdi i den måde, især den yngre generation tænker på i dag. Det er helt klart blevet in igen at beholde og renovere det, man har, i stedet for bare at smide ud og købe nyt. Vi mærker klart en trend i retning af, at kan det reddes, så gør man det i stedet for at kassere og så et smut i Ikea efter nyt.”

Hos IdeaSkum sætter de god kundeservice og høj kvalitet i deres arbejde i højsædet. Det samme gælder de materialer, de anvender.
Noget ganske særligt for virksomheden er netop det faktum, at stort set alt arbejde udføres in-house, og fleksibiliteten i opgaveløsningen findes næppe større mange andre steder.

Man mærker tydeligt, at Birtes to medarbejdere er glade for at arbejde hos hende.

”Jeg bestræber mig også på at være fleksibel og imødekommende over for dem, og vi arbejder sammen om ordrerne. Det betyder meget, at vi har en fornemmelse af, at vi når målene i fællesskab.”

I sidste ende er IdeaSkum med til at redde mange fine stykker inventar og møbler fra at ende på lossepladsen og i stedet glæde nye generationer.

Find meget mere inspiration og flotte opgaveløsninger på IdeaSkums hjemmeside her

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Birte Birkefelt Nielsen