Ildsjæle passer Frelsens Hærs Genbrugsbutik

Foto: Frelsens Hærs genbrugsbutik. Butiksassistent, Line Stenmann Hawthorn (t.h) og fleksjobber, Susanne Jørgensen (t.v).
Profilbillede
dato

I Frelsens Hærs genbrugsbutik kan man udstyre et helt hus med møbler og nips samtidig med, at man kan fylde sin garderobe op med tøj og sko. For blot få år siden var det ikke ”in” at gå i genbrug, men hensynet til både miljø og pengepung har tiltrukket flere kunder. Kundekredsen er meget bred, her kommer både ung og gammel og mennesker fra alle miljøer.

Daglig leder af butikken, Eva Madsen, og butiksassistent Line Stenmann Hawthorn fortæller med stor begejstring om Frelsens Hærs genbrugsbutik i Vejle.

”Der er heldigvis ikke mange tilbage, der vender tommelfingeren nedad til genbrug,” fortæller Eva.

”Det er blevet meget moderne at finde sine ting i Genbrugen. Og det er alle mulige forskellige slags mennesker, der kigger forbi.”

Miljø og økonomi sætter dagsordenen
”Rent prismæssigt giver det rigtig god mening at gå i Genbrugen for at finde nyt tøj,” siger Line.

”For det første synes de fleste, at det er fedt at klæde sig unikt, så man ikke ligner alle andre. For det andet giver det også god mening miljømæssigt at genbruge tingene.”

I butikken sælger de stort set alt. Som nævnt en del tøj, men også møbler, hobbyting, legetøj, nips osv. – alt undtagen madvarer. Man kan komme og aflevere alt, der er i hel og god stand.

”Det eneste, vi ikke sælger så meget mere, er askebægre,” siger Eva og tilføjer: 

”Det stiller man jo ikke frem på bordene mere.”

Fantasifulde salgskampagner
Line og Eva har mange sjove ideer og påfund i ærmet. For eksempel har de lige gennemført en hel lørdag med ”kilo-salg”. Her kunne kunden putte alt muligt i en pose og betale for det efter vægt. En pose kostede 100 kroner per kilo.

Et andet arrangement, Line og Eva har arrangeret, er Walking Models. Her viser modeller tøj og tilbehør frem, mens de går rundt blandt kunderne både indendørs og udendørs, mens de holder skilte op med priser på det, de har på.

”Vi bruger vores Facebookside meget,” fortæller Eva.

”Vi bruger den meget til markedsføring, dels med billeder af tingene i butikken, dels som teasere til at pirre kundernes nysgerrighed.”


Foto: Frelsens Hærs genbrugsbutik // Her ses skranken, der møder kunderne, når de træder ind i genbrugsbutikken på Ibæk Strandvej

Frivillige passer butikken

Mange af de frivillige er over pensionsalderen. De har få timer ad gangen hver især, så de ikke skal stå op alt for mange timer ad gangen. Det er en stor butik, og alt skal sorteres, og der er i det hele taget mange poster, der skal bemandes.

”Vi har en gruppe, som har været her i rigtig mange år,” fortæller Eva.

”Vi skal jo have passet butikken fra kl. 8-17 hver dag, også i weekenden.”

Line og Eva er enige om én ting:

”Vi har en fest hver dag. Vi er gode til at lytte til hinanden, og alle arbejder med frihed under ansvar. Man får lov at have indflydelse, selvom man ”bare” er frivillig.”

Stor udskiftning af udvalget i butikken
Mange kunder har en hobby, der hedder at gå på ”genbrugsjagt”. Så tager de hele striben af genbrugsbutikker i byen.

”Jeg hører mange kunder sige, at de godt kan lide, det ikke er de samme møbler, vi har fremme hele tiden,” siger Eva.

”Vi er gode til at skifte ud, fylde op og ændre på opstillingerne.”

Det gælder også tøjet, der ikke kun skiftes ud om mandagen, når der bliver kørt nyt ud.

”Eva og jeg er ikke så gamle, så vores måde at anskue genbrug på er nok mere moderne,” slutter Line.

Frelsens Hærs Genbrugsbutik har en Facebookside, der er værd af følge. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Frelsens Hær Vejle