Mere end 600 borgere i Vejle har søgt om ’Arne-pension’


Af Birgitte Vind

I løbet af de sidste fire måneder har 622 borgere i Vejle Kommune søgt om tidlig pension. Ser vi på hele Danmark, så har næsten 30.000 danskere søgt. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet. Omkring 10.500 af ansøgerne får den maksimale ret på 3 år på tidlig pension.

Mere end 14.500 har fået ret til 1 eller 2 år på tidlig pension. De danskere, der har fået godkendt deres ansøgning kan se frem til at gå på tidlig pension efter nytår. 

Birgitte Vind, der er folketingsmedlem for Socialdemokratiet, mener, at tallene taler sit tydelige sprog, og at der blandt mange danskere, der har været på arbejdsmarkedet i rigtig mange år, er et behov for at trække sig tilbage tidligere.

”Tallene taler sit eget tydelige sprog. For mange betyder et langt arbejdsliv også et slid der sætter sig i krop og psyke. Det er kun rimeligt, at de der har været allerlængst tid på arbejdsmarkedet og ofte har haft de mest slidsomme jobs, får mulighed for at trække sig lidt tidligere fra arbejdsmarkedet,” siger hun.

”Det er til gengæld trist at høre borgerlige partier udtale, at de vil fjerne retten til tidlig pension, hvis de kommer til magten. Det vil være en katastrofe for de, der for eksempel har arbejdet med fysisk hårde job som 16-17 årige”, lyder det fra Birgitte Vind.   

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: Birgitte Vind