Mette Ejby Pallesen stiller op for Socialdemokratiet til KV21

Mette Ejby Pallesen stiller op for Socialdemokratiet i Vejle Kommune til kommunalvalget
Profilbillede

Blå bog
46-årige Mette Ejby Pallesen stiller op for Socialdemokratiet i Vejle Kommune til kommunalvalget. Hun er opvokset på Søndermarken i Vejle og har boet hele sit voksenliv i Vejle Midtby.

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
"Vejle Kommune betyder enormt meget for mig. Det er her jeg føler mig hjemme."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Jeg stiller op til kommunalvalget, fordi jeg gerne vil i byrådet. Jeg har meget jeg vil kæmpe for.

Jeg var også opstillet i 2017 og blev hen af vejen mit partis 2. suppleant i byrådet. Jeg har således været indkaldt som suppleant flere gange, hvilket kun har skærpet min interesse."

Hvad er dine politiske mærkesager?
"Min helt store mærkesag denne gang er ældreplejen. Jeg er selv pårørende og jeg har oplevet hvordan ældreplejen ikke fungerer godt nok. I mit tilfælde har jeg oplevet hjemmeplejen, og den kan absolut blive bedre. Både for borgerne, de pårørende og de ansatte. Det samme kan plejecentrene. Det er de samme problematikker der er i spil. De ansatte har ikke tid nok. Og det kan borgerne jo mærke.

Udover ældreplejen interesserer jeg mig meget for udsatteområdet: psykiatri, handicap og hjemløse. Det er også et område, der skal løftes. Kommune betyder fællesskab og det er vigtigt at vi har alle med. At ingen står alene tilbage og føler sig glemt.

Og her vil jeg nævne mit hjertebarn:
Børn, der har det svært og svigtes.

Jeg er altid meget opsat på, at vi er opmærksomme på børn, der omsorgssvigtes. Det ligger mit hjerte meget nært, at vi hjælper børn, der har det svært. De skal ikke føle, at de er glemt.

Til slut vil jeg fremhæve klimaet. Klima kan vi ikke komme udenom. Vi skal gøre det bedre, og vi skal styrke biodiversiteten i vores kommune."

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
"Jeg vil kæmpe for dem, der har det svært. Det vil være min førsteprioritet. Jeg er stor tilhænger af de ord, Anker Jørgensen sagde: “Hvis vi skal skal måle et samfunds rigdom, så må vi have fat på hvordan de fattigste; de socialt svageste; har det i det samfund. Det er der, at vi skal måle et samfunds rigdom."

Hvad er dine fritidsinteresser?
Jeg er meget interesseret i kunst, kultur, litteratur, musik og naturen. Jeg maler selv, og jeg holder meget af at læse en god bog eller gå en tur i vores smukke natur. Der er så mange skønne steder i Vejle.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Mette Ejby Pallesen