I dag onsdag d. 10. november har Restaurant Skyttehuset inviteret på lækker Mortens Aften menu. Der er dømt både hygge og dessert på den årlige Mortens Aften.
Sankt Morten eller Morten Bisp, som han også benævnes, var ophavsmand til den nu årligt tilbagevendende mærkedag Mortens Aften. Her får de fleste danskere sædvanen tro serveret and til aftensmad.
I Danmark har der været tradition for denne spise siden 1600-tallet. I andre lande går traditionen endnu længere tilbage – tilmed med lanterneoptog og store festligheder.
Vejle byder også på fejring af denne mærkedag – en dag, hvor menuen oprindeligt stod på gås. I dag er det for de fleste danskere mere kutyme at spise and.
Når ”anden” er god er alting godt
Det er Restaurant Skyttehuset, der denne aften inviterer indenfor til et traditionsrigt måltid. Der er ikke sparet på detaljerne. Maden er tilberedt med finesse. Selv skriver de: Når ”anden” er god er alting godt.
Veltilberedt andesauce, brune og hvide kartofler, æblekompot og hjemmelavet rødkål er også på menuen. Desserten står på ris á la mande med kirsebærsauce.