Nyt fra Vejle i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Vejle er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

14 personer sigtet under narkoindsats i nattelivet

Østjyllands Politi foretog natten til lørdag en nattelivsindsats i Aarhus, og det gav en del anholdelser og sigtelser. Under indsatsen, der havde særligt fokus på narkotika og pirattaxaer, deltog betjente fra færdsel, beredskab, specialpatruljen og narkohundesektionen.

14 personer blev sigtet for overtrædelser af lov om euforiserende stoffer – to af dem blev sigtet for salg. 11 af de sigtede var ikke i politiets kriminalregister i forvejen, og de blev bragt ind på politigården for at få optaget foto, fingeraftryk og DNA.

De fleste af sigtelserne gik til yngre mennesker, der blev fundet i besiddelse af kokain. Blandt andet en 21-årig mand og en 23-årig kvinde, der stod i en p-kælder i Fiskergade og havde lagt nogle baner kokain klar til at sniffe, da civilklædte betjente fra specialpatruljen overraskede dem. To mænd på 25 og 32 år blev også overrasket, da de var gået ind i en baggård på Åboulevarden bag en natklub med tre poser kokain. Her blev mændene anholdt af specialpatruljens betjente.

De to sager om salg blev skrevet, da to 19-årige kvinder blev standset i en bil på Paradisgade. Da det lugtede kraftigt af hash fra bilen, blev kvinderne visiteret, og bilen blev ransaget. En narkohund snusede sig frem til flere salgsposer med hash og skunk, der var gemt under instrumentbrættet og ved gearstangen. På den baggrund blev kvinderne anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Der blev ikke standset pirattaxaer, men færdselsbetjentene noterede tre for at køre for stærkt omkring midtbyen. En enkelt bilist blev målt til at køre 110 km/t, hvor den tilladte hastighed er 60 km/t, og da en narkometertest indikerede, at han var påvirket af stoffer, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel.

Ud over de 14 narkosager og de tre færdselssager blev fem sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved fx at have opført sig aggressivt og truende.

**

 

24 bilister sigtet for at køre frem for fuldt stop

Et par betjente fra Østjyllands Politis færdselsafdeling tog fredag eftermiddag til krydset Skovgårdsvej/Gammel Horsensvej i Tranbjerg, hvor der tidligere er skrevet en række sigtelser til bilister, der kører frem for fuldt stop.

Også denne dag var der mange, der ”glemte” at stoppe op. I den time mellem 16.30 og 17.30, hvor betjentene stod der, sigtede de 24 bilister for kørsel frem for fuldt stop. En forseelse, der både koster en bøde på 2000 kroner og et klip i kørekortet.

Et tip fra en borger fik for nogle uger siden politiet til at foretage en kontrol i krydset, hvor 54 bilister dengang blev sigtet. De mange forseelser fik færdselsbetjentene til at kigge forbi igen fredag, og der er altså stadig for mange, der ikke har forstået, at man skal standse helt op og holde helt stille, når der er fuldt stop.

**

 

Fodboldfan sigtet for maskering og brug af romerlys

I forbindelse med søndagens superligakamp på Ceres Park mellem AGF og Vejle blev der i forbindelse med spillernes indløb afskudt flere romerlys. Vagterne på stadion fik fat i en ung mand, der stod på tribunen med et romerlys i hver hånd. Han stod i bar mave og med en blå og hvid hue trukket ned over ansigtet, så kun øjnene kunne ses.

Den 17-årige mand blev overdraget til politiet, der sigtede ham for overtrædelse af maskeringsforbuddet og fyrværkeriloven. Både romerlysene og huen blev beslaglagt af politiet, der øvrigt også ringede til hans mor og orienterede hende om sagen.

 

Østjyllands Politi skal nu gennemse videoovervågning fra stadion med henblik på at afklare, om der er flere af de tilskuere, der affyrede romerlys, der kan genkendes og derfor også skal have en sigtelse for overtrædelse af fyrværkeriloven.

**

 

Sigtet for at stjæle mobiltelefon

En 39-årig mand kontaktede søndag kl. 20.51 politiet og fortalte, at han havde fået stjålet sin mobiltelefon i omklædningen i et fitnesscenter i Viby. Funktionen ”Find my iPhone” var slået til, og den 39-årige kunne derfor spore telefonen, der angiveligt skulle befinde sig i et kolonihavehus i Viby.

En patrulje kørte til kolonihavehuset, men da betjentene bankede på, blev lyset hurtigt slukket, og ingen åbnede op. Efter gentagne anmodninger om at åbne døren, gav den 43-årige mand i huset til sidst op og lukkede betjentene ind. Her gav han dem frivilligt den stjålne telefon, hvorefter han blev sigtet for tyveri.

**

 

Aggressiv kunde sigtet for forsøg på butikstyveri og vold

Søndag kl. 15.05 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Rema1000 på Udbyhøjvej i Randers NØ, hvor personalet tilbageholdt en kvinde, der, ifølge en medarbejder, var blevet sur og voldsom, da han havde bedt hende om at benytte en kurv, når hun handlede, i stedet for at putte varerne i lommerne.

Medarbejderen har forklaret til politiet, at han havde forsøgt at få hende til at falde til ro, men da hun rakte ud efter en flaske, havde han taget fat i hende og lagt hende ned på gulvet. Mens han fastholdt hende, bed hun ham flere gange i armen og i hans hånd.

Kort efter ankom politiet til stedet og tog over fra medarbejderen. Under visitationen blev den 27-årige kvinde fundet i besiddelse af kop og en rismælksfløde, som hun havde puttet i sine lommer. Hun blev derfor sigtet for forsøg på butikstyveri. Hun blev også sigtet for vold ved flere gange at have midt medarbejderen i armen og hånden.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 15.04 skete der et færdselsuheld på en parkeringsplads på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, hvor en 28-årig mandlig bilist fik påkørt sin bil af en person, der efterfølgende kørte fra stedet. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Søndag kl. 16.01 skete der et færdselsuheld på Bredstrupgade i Randers C, hvor en 32-årig kvindelig cyklist blev påkørt af en bil, ført af en 31-årig kvinde, der ville svinge til højre. Cyklisten blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Søndag kl. 16.08 blev en 81-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje på Holme Møllevej i Højbjerg.

Søndag kl. 17.55 blev en 66-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Holmstrupgårdvej i Brabrand.

Søndag kl. 20.33 blev en 25-årig mand anholdt og sigtet for at køre narkokørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Rougsøvej i Allingåbro.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi