Carlsberg er kendt for mere end blot deres øl. Deres forskningslaboratorium har gennem årene bidraget til både ølproduktion og naturvidenskab med opdagelser som rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. Lederen af laboratoriet, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund vil dele deres viden om forædling af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder.
Fra gær til klimatolerante planterForedraget vil også dække emner som maltning og udvikling af nye gærtyper til alkoholfrit øl. Derudover vil deltagerne få indsigt i teknologi til forbedring af klimatolerante fødevarer. En særlig del af foredraget vil være dedikeret til fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indblik i fortidens klimatilpasninger.
Smagsprøver og live streamingUnder foredraget vil du kunne nyde små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
For mere information om foredraget, billeder og pladsreservation, kan du besøge denne side. Følg også foredragenes nyhedsbrev og sociale medier for bonusmateriale og kommende arrangementer.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Vinding Sognehus, Svinholtvej 4 A, Vinding, 7100 Vejle
Entré: 30 kr
Arrangør: Vinding Kirke
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her