Fredag den 4. oktober 2024 kl. 11.00 inviterer Xeneriet i Vejle til en unik forestilling, hvor Teatergrad kombinerer teater og installationskunst i en gribende udstilling. HOTspot stiller skarpt på Danmark som kolonimagt og er særligt rettet mod skoler. Med plads til ca. 50 personer pr. forestilling og mulighed for ekstra visninger, er der rig mulighed for at opleve denne tankevækkende forestilling.
En publikumsinvolverende oplevelse
HOTspot er ikke en traditionel teaterforestilling. Teatergrad har skabt et format, hvor teater smelter sammen med installationskunst, og hvor publikum bliver en aktiv del af oplevelsen. Forestillingen fører publikum langt ud på indlandsisen, til toppen af de frodige færøske fjelde og helt ind i hovedet på den hvide danske mand, der modvilligt må bære skylden for århundreders koloniherredømme.
Et aktuelt tema
Klimaforandringer, fundet af olie og nye politiske venskaber har gjort det arktiske område til et geopolitisk hotspot. Rigsfællesskabet har været et ømtåleligt emne i flere hundrede år, men med afsløringen af sager om spiralkampagner, tvangsadoption og umyndiggørelse har løsrivelsesbevægelserne fået vind i sejlene. I Danmark er kolonispørgsmålet og vores globale indflydelse blevet aktuelt igen.
Detaljer om forestillingen
HOTspot består af et udstillingsrum med fri adgang før og efter forestillingerne samt en live-del, der varer ca. 25 minutter. Forestillingen er skabt af Teatergrad med Rolf Hansen som medvirkende, og koncept og idé af Christine Worre Kann. Videodesign er lavet af Flora Pelle Brandt, dramaturgi af Pelle Nordhøj Kann, og foto af Per Morten Abrahamsen. Forestillingen er egnet for aldersgruppen fra 14 år.
Praktisk information
Dato: Fredag den 4. oktober 2024
Tid: Kl. 11.00
Sted: Xeneriet, Spinderigade 11G, 7100 Vejle
Entré: 95 kr + evt. gebyr
Arrangør: Alle
For mere information og billetter, besøg venligst Xeneriets hjemmeside.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Oplev HOTspot: Teater og installationskunst om Danmarks kolonimagt
Kilde: Kultunaut