Pædagoger til Børne- og Familiecentret

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet


Børne- & Familiecentret søger pædagoger med erfaring indenfor udsatte børn, unge og familier til vores tre teams.

Du har nu chancen for at søge en fast stilling på fuldtid med tiltrædelse 1. juni 2024 i et af vores tre teams i Børne- & Familiecentret (BFC); Familiekonsulenterne, Familiebehandling på Tværs og Ungekonsulenterne.
Da vi i BFC oplever stigende efterspørgsel på alle opgaver søger vi pædagoger til alle teams
 Om jobbet
I alle tre teams kræver det en socialfaglig grunduddannelse, gerne pædagog, og også gerne suppleret med en relevant efteruddannelse. Du vil blive en del af et team med omkring 25-30 kollegaer.

Du kan søge i ét eller flere af de nedenstående teams.
 Om jobbet hos Familiekonsulenterne:
Familiekonsulenterne samarbejder med familier, hvor der er en bekymring for barnet/børnene. Indgangen er primært forældre, som i en periode i deres liv har brug for støtte til at udvikle et mere hensigtsmæssigt forældreskab. Formålet med indsatsen er at støtte og vejlede forældrene til selvstændigt at kunne tage vare på deres barns udvikling og trivsel vha. egne ressourcer.

De primære arbejdsopgaver er ofte fokuseret omkring at være med til at skabe stabile rammer og en struktureret hverdag. Vi arbejder i høj grad med at støtte forældrene i at udvikle hensigtsmæssig kommunikation, opdragelse og mere positive familiemønstre. Arbejdet kan samtidig indeholde mere specifik vejledning ift. konflikthåndtering, skilsmisse, samlivs/individuelle udfordringer og støtte til forældre med et barn med iboende udfordringer mv.
Vi varetager også støtte til forældre med anbragte børn.

Familiekonsulenterne varetager primært indsatser med den yngste målgruppe men varetager også indsatser, hvor børnene kan være op til 15 år, såfremt forældre indgangen er den bærende.
 Om jobbet hos Familiebehandling på Tværs:
Familiebehandling på Tværs er et team med blandende faglige baggrunde – bl.a. pædagoger, social- og sundhedsassistenter og psykologer. Herunder flere medarbejdere med forskellige terapeutiske efteruddannelser.

Vores indgange kan være meget forskellige, og ofte er der flere indgange og komplekse problemstillinger i systemet i - og omkring - familien. Vi arbejder helhedsorienteret omkring den samlede familie, hvor et eller flere børn kan ligge inden for alderen 0-18 år. Barnets stemme er et vigtigt redskab for os i alle opgaver.
Vores indsatser tager afsæt i at være behandlende, udviklende og kompenserende, hvor tilrettelæggelsen af indsatsen vil skabes på tværs heraf - fx samtaler af vejledende eller terapeutisk/psykologisk karakter, pædagogisk støtte og aktiviteter samt praktisk og kompenserende hjælp i hjemmet. Ofte vil der være tæt parløb på tværs af faggrupper og mål i opgaverne. Vi justerer løbende og afveksler i opgaverne for at følge familiernes behov og parathed for at indgå i støtten og udviklingen. Familiens netværk og øvrige fagpersoner omkring barnet/den unge er vigtige samarbejdspartnere for os.
Vi vægter et åbent og fleksibelt mindset samt evnen og lysten til at være tydelig og målrettet i koordineringen og samarbejdet.
 Om jobbet hos Ungekonsulenterne:
Ungekonsulenterne arbejder med unge i alderen 13-18 år samt unge som er bevilliget ungestøtte.

I BFC er vi indgangen for de unge, og Ungekonsulenternes primære funktion er at varetage opgaver ift. støtte-/kontaktpersonsordninger til unge, som har særlige behov og/eller udfordringer i livet.

Hos Ungekonsulenterne arbejder vi med en bred vifte af problematikker, såsom; skolevægring, isolering, omsorgssvigt, konflikter i hjemmet, sårbarheder som er relaterede til psykiatriske diagnoser, selvmordstruede unge, misbrug, kriminalitetstruede unge, sociale samspilsudfordringer med andre unge, eksponering og håndtering af angst og ængstelig adfærd.

Vi har lige nu en øget tilgang af unge, som har skoleværing og isolerer sig i hjemmet, samt unge som har svært ved dialog fx grundet en følelsesmæssig, personlig eller sproglig barriere. Desuden har vi lige nu hos Ungekonsulenterne et fokus på gruppetilbud og kører fx diamant forløb med unge i grupper. Vi vil derfor særligt gerne høre, hvis du har erfaring med ungegrupper eller ovenstående problemstillinger.
 Om os
I BFC arbejder vi ud fra en fælles professionel platform, som alle ansatte i BFC har udarbejdet i fællesskab. Baggrunden for vores professionelle platform er, at vi udvikler og løser vores kerneopgave ud fra en systemisk referenceramme med Feedback Informed Treatment (FIT) som redskab og en helhedsorienteret tilgang.

For os betyder det, at vi forventer af dig, at du er en teamplayer, både i forhold til det team du er tilknyttet, og i samarbejdet med professionelle samarbejdspartnere, borgerne og deres netværk. Derudover forpligtiger vi os alle på at tage ansvar og bidrage i udviklingen af BFC som organisation med udgangspunkt i kerneopgaven.

I den daglige opgaveløsning benytter vi os af FIT, hvor vi vægter borgerperspektivet og har fokus på at bringe barnet, den unge og forældrenes stemme ind i behandlingen. Med FIT som redskab til at få systematisk feedback kan vi løbende justere i samarbejdet ud fra borgernes tilbagemeldinger.

I BFC arbejder vi både koordinerende og tværfagligt med andre fagpersoner omkring barnet og den unge. Det kan være daginstitutioner, Sundhedsplejen, skoler, ungdomsuddannelser, Uddannelsesvejlederne, psykiatri, plejefamilier, fritidsjobs/aktiviteter. Det betyder, at vi er opsøgende og aktivt samarbejder med barnet, den unge og familiernes netværk og deltager fx ofte i netværksmøder.

I BFC arbejder vi på individuelt, familie- og gruppeniveau. Arbejdet består af samtaler og aktiviteter og kan også indeholde hjælp og vejledning af mere praktisk-pædagogisk karakter.

For alle teams er gældende, at sagerne visiteres fra Familieafdelingen jf. Barnets Lov primært §32, og alle konsulenter arbejder pædagogisk og relationelt ud fra en defineret opgave. Vi forventer derfor også, at du prioriterer skriftlighed og kan anvende IT på brugerniveau og fagligt kan dokumentere udviklingsprocesserne omkring de børn, unge og familier, du skal arbejde med bl.a. i statusbeskrivelser.
 Fælles for stillingerne:
Som konsulent i BFC har man mulighed for at køre ud til børn, unge og familier i hele Vejle kommune. Da der er tale om en udgående funktion, forventer vi, at du har kørekort. Du har ligeledes mulighed for at invitere borgerne til samtaler i vores lokaler.

Konsulenterne i alle teams har fleksible arbejdstider, som varierer ud fra behovet hos borgerne. Vi arbejder i hverdage, og der vil være både morgen-, eftermiddag- og aftensbesøg. Der bør forventes minimum to sene dage ugentligt. Op til halvdelen af arbejdstiden kan ligge uden for sædvanlig arbejdstid (kl. 8-16).
 Vi tilbyder dig

  • En seriøs onboarding til vores arbejdsplads.
  • At få mulighed for at bidrage til trivslen og det gode kollegaskab i teams, hvor god stemning, humor, seriøsitet og vidensdeling er nøgleord for hverdagen.
  • Dygtige og engagerede kollegaer med en bred erfaring og en arbejdsplads i faglig udvikling.
  • Et meningsfyldt og afvekslende arbejdsliv, hvor din indsats har stor betydning for de børn, unge og familier, vi arbejder med.
  • Et spændende og udfordrende arbejde med stor selvstændighed under ansvar.
  • Regelmæssig supervision, faglig sparring samt FIT konsultationer.
  • En organisation, hvor vi spiller hinanden gode i det, vi gør.
 Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår efter overenskomst for pædagogisk uddannet personale, der ansættes inden for det forebyggende og dagbehandlende område (PFF) og principperne i Ny løn.
 Ansøgningsfrist
Vi skal have din ansøgning, CV med referencer og dokumentation for uddannelse senest
11. april 2024.

Samtaler til stillingen forventes afholdt:
Familiebehandling på Tværs 17. april 2024
Familiekonsulenterne 18. april 2024
Ungekonsulenterne 22. april 2024
 Har du lyst til at vide mere?
Besøg os meget gerne på vores hjemmeside www.bfc.vejle.dk

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte os:

Ungekonsulenterne:
Teamleder Pi Schønemann tlf. 91 16 60 04
Faglig koordinator Trine Hytting tlf. 51 24 22 79.

Familiekonsulenterne:
Teamleder Gitte Sjøberg tlf. 21 54 83 49
Faglig koordinator Joanna Munkholm tlf. 29 33 13 27.

Familiebehandling på Tværs:
Teamleder Mia Kaad Jensen tlf. 24 23 47 30
Faglig koordinator Grith M. Sørensen tlf. 24 90 58 19.
 Profilanalyse
Vi benytter eventuelt cases i forbindelse med ansættelsen.
 Attester
Vi indhenter børneattest og offentlig straffeattest med samtykke.
Send din ansøgning
Vi foretrækker, at du søger stillingen online ved at bruge knappen "Send ansøgning". Husk at vedhæfte din ansøgning og CV samt andre relevante bilag.
Når du har sendt ansøgningen, modtager du en e-mail som kvittering.

Vær opmærksom på, at mailen kan være placeret i din mappe Uønsket post.

Vejle Kommune opfordrer alle til at søge stillingen uanset køn, alder, etnisk baggrund, handicap m.v.

Overvejer du at flytte til Vejle? Så kan du få hjælp til bosætning. Se mere på www.vejle.dk/tilflytter.
Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=c508df38)

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Vejle Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Vejle Kommune, Staldgaardsgade, 7100 Vejle

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 11-04-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6013908

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet

Seneste på facebook