Stil den lille (læsesals-) sult

Profilbillede
dato

Læsesalen er et af de rum, hvor man virkelig kan mærke fordybelsen, så snart man sætter sig ned. Roen og de andre studerendes tasten på deres keyboards giver en fornemmelse af arbejdsomhed, som man ikke kan opnå hjemme ved spise- eller skrivebordet. Det eneste problem opstår, når ens egen hjerne pludselig går lidt i sort, fordi det er ved at være tid til et mellemmåltid. Hos Simon from kan du læse om retter til eksamensperioden - og her kan du læse om snacks til den lille læsesalssult.

En sund snack giver hjernen et boost

En sund snack kan være mange ting. Det er dog vigtigt, at det er en snack der ikke indeholder for meget sukker, så blodsukkeret skyder i vejret, men falder lynhurtigt igen. En sund snack kan f.eks. være:

-Frugt

-Grøntsager

-Nødder

-En rugbrød med magert pålæg eller ost

-Yoghurt med müsli

Hvorfor skal man spise sunde snacks?

Der er mange grunde til at spise sunde snacks. For det første så er det godt for ens helbred, og man kan undgå at få fedme eller andre problemer som følge af at spise usundt. Dernæst så er det også godt for ens energiniveau, hvis man spiser sunde snacks i stedet for usunde snacks. Dette skyldes, at de sunde snacks typisk indeholder flere næringsstoffer end de usunde snacks, og derfor kan give mere stabilt blodsukker. Du vil altså føle dig fuld af energi i længere tid ved at spise en sund snack. Endelig så er det også godt for ens økonomi, hvis man spiser sundere snacks. Dette skyldes igen, at de sundere snacks typisk koster mindre end de usundere alternativer - især hvis man undgår at købe snacks i dyre domme i en kiosk.

Opskrifter på sunde snacks, der er både nemme og lækre

En sund snack behøver ikke at være kedelig eller tidskrævende. Her er tre opskrifter på sunde snacks, der er både nemme og lækre:

1. Tag en lille bøtte yoghurt med og tilsæt eksempelvis havregryn, frisk eller tørret frugt og nødder. Husk også at medbringe en ske, så du kan nyde din snack, når du holder pause.

2. Trail mix: bland nødder og tørrede frugter sammen i en beholder. Det skal gerne være forskellige slags nødder som mandler, valnødder og hasselnødder samt rosiner, tørrede tranebær, bananskiver eller abrikoser.

3. Rugbrødsmadder med pålæg: Den gode gamle traver er, at smøre en rugbrødsmad med ost, skinke eller leverposteg. For at peppe den lidt op, når du skal spise den, kan du tage agurker med i en seperat beholder, så de ikke når at blive slatne og kedelige. Top madden med de friske skiver agurk og vips, sulten er væk!

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen