Svindel: Politiet efterlyser falsk "Bankmand"

Profilbillede
dato

Onsdag modtog Østjyllands Politi to anmeldelser fra ældre kvinder, der var blevet udsat for bedrageri, hvor gerningsmanden-/mændene benyttede samme fremgangsmåde. 

Den ene kvinde, der er 84 år gammel og bor i Viby, blev tirsdag ved 14:30-tiden ringet op på sin fastnettelefon af en mand, der oplyste, at han var fra Danske Bank. Manden forklarede kvinden, at nogen havde misbrugt hendes bankkort, og at en person derfor ville komme forbi hendes bopæl og hente kortet. 

Under samtalen blev den ældre kvinde franarret koden til kortet, og efter ca. 10 minutter bankede en mand på døren, hvor kvinden afleverede sit kort til ham. Hun blev dog efterfølgende betænkelig ved hele episoden og tog kontakt til sin søn, der hjalp hende med at kontakte banken og få kortet spærret. Der var umiddelbart ikke hævet nogen penge på hendes konto. 

Kl. ca. 16:30 blev hun dog ringet op igen, hvor personen i røret forklarede hende, at hun ikke måtte bruge telefonen igen før næste dag kl. 10.00. 

Manden der kom og hentede kortet beskrives som:

  • Dansk
  • Ca. 25 år gammel
  • Ca. 170cm høj
  • Spinkel af bygning
  • Mørkblond, kortere hår
  • Var iført mørkeblåt stofmundbind, bluse og blå jeans med huller

Onsdag kl. 13:30 oplevede en 92-årig kvinde fra Viby nogenlunde det samme, da hun kl. 13.30 blev ringet op på sin fastnettelefon at en mand, der sagde, at noget havde forsøgt at hæve penge på hendes konto. Kort efter ringede det på hendes dør, og uden for stod en mand, der bad om kvindens kort og pinkode, som hun afleverede til ham. Efterfølgende var der blevet hævet et større kontantbeløb på kvindens konto. 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden har været den sammen som i de to ovenstående tilfælde. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken. 

Er man i tvivl om, hvorvidt det er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede. 

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Kilde: Østjyllands Politi

Kilde: Østjyllands Politi

Seneste på facebook