Vejle Motor Compagni: Kvalitet gennem 90 år

Foto: VMC. Teamet bag Vejle Motor Compagni
Profilbillede

Mathias Poulsen er direktør i Vejle Motor Compagni og har siden januar 2020 drevet bilforretningen sammen med sin hustru, Trine. Men både Mathias’ bil-historie og Vejle Motor Compagni har endnu flere år på bagen. 

Tilbage i 1933 så Vejle Motor Compagni sin spæde start og var drevet gennem flere generationer af familien Buch. Forretningen blev etableret på Søndergade, men bilforretningen med tilhørende autoværksted har siden flyttet adresse fire gange.

Første gang var to år efter åbningen, i 1935, hvor den nye adresse nu hed Vestergade, siden 1965 med ny lokation på Flegmade, i 1972 til Boulevarden og i 1986 til den nuværende adresse på Diskovej 1. 

Da Mathias overtog bilforretningen forrige år, havde han allerede en del års erfaring som selvstændig at trække på, når han nu skulle til at skrive ejer af en knap 100 år gammel virksomhed på CV’et. 

"Jeg har altid gået med en drøm om at være selvstændig og efter godt seks år i forsvaret, besluttede jeg mig for at starte mit eget værksted i 2013,” fortæller Mathias. 

Året efter - og i kølvandet på en periode, hvor den bilglade ejer arbejdede på to forskellige jobs, besluttede han sig for at satse på sit autoværksted og gå fuldtid. 

“I samme periode fik jeg nys om, at en mekaniker i Vejle ville sælge sit værksted. Mit første værksted blev derfor Nicolaisen Auto, der lå på Flegmade og som oprindeligt blev startet af Bent Nicolaisen i 1984.” 

Allerede i 2014, hvor han overtog Nicolaisen Auto, begyndte Mathias’ spirende drøm om at udvide sit lille bil-imperium med en bilforretning at forme sig. Den drøm skulle vise sig at blive en virkelighed, da han takkede ja til at overtage Vejle Motor Compagni i 2019 efter Anne-Mette og Frank Lawcock. 

Da Mathias overtager forretningen lød planerne på, at han og Trine Poulsen skulle sælge nyere, brugte biler i familie-segmentet. Gennem tiden havde der i forvejen været mange bilmærker ind over virksomheden, såsom Land Rover, MG samt flere engelske mærker, senest kom Skoda og Mitsubishi til. 

“Efter jeg overtog den 1. januar 2020 har vi været et frit værksted som er medlem af Automester-kæden, og som Automester E+ værksted er vi certificeret til at lave el- og hybridbiler,” fortæller Mathias.

I sommeren 2021 blev de to filialer, Nicolaisen Auto og Vejle Motor Compagni lagt sammen i forretningen på Diskovej 1, da lokalerne i midtbyen skulle rives ned og give plads til opførelse af nye lejligheder. 

Et velklingende navn i Vejle og omegn 

I de få år, Mathias har kunnet kalde sig ejer af både værkstedet og bilforretningen har han formået at bygge videre på et navn, der står for både kvalitet og service.

“Det har vi kunnet, fordi vi konstant har de to værdier i fokus. Vores priser hænger sammen med den kvalitet, vi udfører på vores værksted."

Som noget af det vigtigste for Mathias, sørger han for, at medarbejderne hos Vejle Motor Compagni modtager efteruddannelse flere gange årligt, så de kan følge med i den hastige udvikling, der er på nye biler. 

“Vi vil være blandt de bedste i Vejle til at lave og servicere alle bilmærker. Det viser sig også i vores Trustpilot-score, som lige nu ligger på 4,8 (5 stjerner) og dermed i kategorien ‘Fremragende’,” understreger indehaveren. 

Det er en score, som både Mathias og Trine og resten af teamet bag Vejle Motor Compagni er enormt stolte af, fordi den netop afspejler kundernes oplevelser på Diskovej.

Han er da heller ikke i tvivl om, hvad det er, der gør, at de har opnået den fine score. 

“I bilbranchen handler det meget om at være tilgængelig, når kunden har et behov eller et akut behov. Så vi gør alt, vi kan, for at være loyale over for vores kunder og prioritere dem, når de har et behov,” tilføjer Mathias. 

Er du kunde hos Vejle Motor Compagni er du sikker på, at du træder ind i et værksted, hvor staben kan tage sig af alt på bilen. 

“Det gælder alt, fra forsikringsskader, service af nye biler med fabriksgaranti, til hjulskift med dækhotel og helt almindelige reparationer på alle bilmærker og modeller."

Hos Mathias og co. får din bil en kærlig behandling, hvad end du kører i el-, hybrid-, benzin- og diesel biler.

"Vi er et komplet værksted, der tager sig af alle opgaver i forbindelse med kundens bil,” erklærer Mathias og kigger tilbage på, hvor meget, der er sket, siden han overtog Nicolaisen Auto. 

“Der er sket en hel del, siden vi overtog Nicolaisen Auto i 2014, hvor vi startede med en mekaniker, til i dag, hvor vi har købt Vejle Motor Compagni og er 11 mand i alt på værksted, salg og administration. 

Kulturen, der er blevet udviklet og er vokset frem i virksomheden handler om, at de vil være de bedste til alt, de laver og være med på den nyeste udvikling i branchen. 

"Det betyder også, at vi er certificeret el- og hybrid værksted og en del af Automester E+ som er spydspidsen af Automester-værkstederne."

Mathias fortæller, at de stadig er i stor vækst og som det seneste nye har de fået bilsalg med, som et ekstra ben til virksomheden. 

"Vi har i 2022, to medarbejdere som tager sig af salg og indkøb. Vi sælger primært biler i prisklassen 50 til 300.000 kr. for at matche vores værkstedskunders biler, så vi altid har et alternativ stående hvis de ønsker at skifte bil, eller har en ændring i deres behov.”

Der er i al fald ingen tvivl om, at Vejle Motor Compagnis bestseller produkt er kvalitet og god service.

Med et all round” autoværksted, der kan servicere og reparere alle bilmodeller og som et frit bilhus, der sælger alle bilmærker, står de klar til hjælpe alle, der kigger ind forbi.

Du finder meget mere om VEJLE MOTOR COMPAGNI APS på deres Facebookside og hjemmeside.

Besøg VEJLE MOTOR COMPAGNI APS på adressen Diskovej 1, 7100 Vejle.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: VEJLE MOTOR COMPAGNI APS
False {
}