Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til store videnskabelige opdagelser. I dette foredrag vil deltagerne få indblik i, hvordan laboratoriet har bidraget til udviklingen af gær og klimatolerante planter.
Fra gær til klimatolerante fødevarerForedraget vil dykke ned i Carlsberg Laboratoriums banebrydende forskning. Deltagerne vil høre om rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen, og den klik-kemi, der gav Morten Meldal en Nobelpris i 2022. Der vil også være fokus på bæredygtig forædling af byg og humle, samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Smag på videnskabenUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i takt med foredraget. Dette giver en unik mulighed for at opleve, hvordan videnskaben kan smages i øl.
Banebrydende teknologi og fortidens DNADer vil også være fokus på den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og hvordan fund af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland kan give indsigt i fortidens klimatilpasning.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information:
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Vejle Tekniske Gymnasium, Jernbanegade 28, 7100 Vejle
Entré: Fri entré
Arrangør: Vejle Tekniske Gymnasium, Kunst- og kulturhøjskolen i Vejle og Vejle Bibliotek
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Offentlige foredrag i Naturvidenskab
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her